Η χώρα μας από άκρη σε άκρη, εκτός από ομορφιές με πράσινα βουνά και καταγάλανα νερά, έχει γεύσεις και προϊόντα ασύγκριτης νοστιμιάς. ...
Η χώρα μας από άκρη σε άκρη, εκτός από ομορφιές με πράσινα βουνά και καταγάλανα νερά, έχει γεύσεις και προϊόντα ασύγκριτης νοστιμιάς.
Κάθε τόπος φημίζεται για ένα προϊόν του και μάλιστα δεν είναι λίγα εκείνα τα ελληνικά προϊόντα που κάνουν θραύση και πέρα από τα σύνορα, όπως στην Αίγυπτο. Από τη βόρεια μέχρι τη νότια Ελλάδα, παράγονται προϊόντα, με κάθε περιοχή να βασίζεται στις παραδόσεις και να προχωρά τη διαδικασία παραγωγής με τον δικό της τρόπο.
Ενας χάρτης γεμάτο γεύση
Το TasteAtlas συνδυάζει τη δική του έρευνα με αυτή των πολλών κριτικών εστιατορίων και καταστημάτων τροφίμων, για τη δημιουργία μιας λίστας «best of». Εάν επιλέξει κάποιος την Ελλάδα, ανοίγεται μπροστά του μια γκάμα γεύσεων με τοπικά προϊόντα.
Η Νάξος με τη φημισμένη της γραβιέρα που φτιάχνεται με γάλα αποκλειστικά από ζώα που ζουν και εκτρέφονται στο νησί και ακολουθώντας τους κανόνες της παραδοσιακής τυροκόμησης, η Καλαμάτα με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό της με το χρυσαφένιο του χρώμα που παράγεται κυρίως από κορωνέικες ελιές, η Κέρκυρα με την παραδοσιακή παστιτσάδα της με το κρέας που λιώνει στο στόμα και την γευστική της σάλτσα, αλλά και η μαστίχα Χίου, γνωστή ως «τα δάκρυα της Χίου», με την αναζωογονητική γεύση που χρησιμοποιείται σε λικέρ και γλυκά, είναι μόνο μερικές από τις ελληνικές γεύσεις του χάρτη.iefimerida.gr