Η ανιψιά της ηγέτιδας της ακροδεξιάς της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν δήλωσε πως είναι πεπεισμένη ότι οι ιδέες της θα την οδηγήσουν στο μέλλον στην...
Η ανιψιά της ηγέτιδας της ακροδεξιάς της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν δήλωσε πως είναι πεπεισμένη ότι οι ιδέες της θα την οδηγήσουν στο μέλλον στην εξουσία, αν και δεν έχει θέσει επίσημα υποψηφιότητα για τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα της, το 2022.
Η Μαριόν Μαρεσάλ, η οποία διέγραψε το «Λεπέν» από το επίθετό της πέρυσι, τροφοδότησε τις εικασίες σχετικά με τις πολιτικές φιλοδοξίες της, όταν άνοιξε, την ίδια εποχή, μια πολιτική ακαδημία στη Λιόν.
Η φωτογενής 29χρονη, με ύψος 1,74, πρώην βουλευτίνα και εγγονή του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου Ζαν Μαρί Λεπέν, θεωρείται από πολλούς ως μια πιθανή μέλλουσα ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς, ίσως και στις προεδρικές εκλογές του 2022, κάτι που η θεία της λέει πως είναι πρόωρο να λεχθεί.
«Δεν πιστεύω καθόλου πως έχει φιλοδοξίες να είναι υποψήφια για την προεδρία το 2022.
»Τουλάχιστον, αυτό μου είπε, και δεν έχω κανέναν λόγο να μην την πιστεύω», είπε η Λεπέν σε δημοσιογράφους νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Η ήττα της Λεπέν από τον Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές του 2017 την αποδυνάμωσε και αποκάλυψε τις βαθιές ρωγμές στους κόλπους του Εθνικού Μετώπου, το οποίο η Μαρεσάλ εγκατέλειψε.
Οι δύο γυναίκες φαίνεται πως υιοθετούν διαφορετικές στρατηγικές στην προσπάθειά τους να αναρριχηθούν στην εξουσία, λένε αναλυτές.
«Η στρατηγική της Μαρίν Λεπέν είναι αυτή η ιδέα της μεγάλης διακομματικής συμμαχίας μεταξύ όσων αποκαλεί «πατριώτες» από τη δεξιά έως την αριστερά, που σε γενικές γραμμές είναι η λαϊκιστική στρατηγική» σημειώνει ο Ζιλ Ιβαλντί, ένας ειδικός της ακροδεξιάς στο Πανεπιστήμιο της Νίκαιας.
«Υπάρχει και μια άλλη γραμμή, που ενσαρκώνει η Μαριόν Μαρεσάλ, η οποία πιστεύει πως η Εθνική Συσπείρωση θα πρέπει να επιδιώξει μια ευρύτερη συμμαχία των δεξιών» εξήγησε στο Reuters.
Με τη συγκέντρωση, υπό τον τίτλο «Συνέδριο της Δεξιάς», η Μαρεσάλ διασφαλίζει ότι παραμένει στα φώτα της δημοσιότητας και ελπίζει να απευθυνθεί σε μέλη του παραδοσιακού συντηρητικού κόμματος, των Ρεπουμπλικάνων, τονίζουν αναλυτές.
«Όταν θέλεις να επιστρέψεις στην πολιτική, και νομίζω πως έχει αυτήν την επιθυμία, πρέπει να συνεχίζεις να σε βλέπουν» αναφέρει ο Ζαν Ιβ Καλούς, πολιτικός επιστήμονας στο Ίδρυμα Jean Jaures στο Παρίσι, ο οποίος σημείωσε ότι η επιστροφή της Μαρεσάλ θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί στους Ρεπουμπλικάνους, που δίνουν μάχη για να εξασφαλίσουν πολιτικό χώρο μετά την εκλογή Μακρόν.