Οι ανεπαρκείς υποδομές της χώρας έναντι ατόμων με προβλήματα κινητικότητας (ΑμεΑ) αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση. Πιέζει στε...
Οι ανεπαρκείς υποδομές της χώρας έναντι ατόμων με προβλήματα κινητικότητας (ΑμεΑ) αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση. Πιέζει στενά η Ε.Ε.
Στο θέμα της προσβασιμότητας φαίνεται ότι υπάρχει οριζόντια συνεργασία κυβερνητικών φορέων, έτσι ώστε, όχι μόνο να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ατόμων με κινητικές δυσκολίες (ΑμεΑ), αλλά να προληφθούν και τα στενά χρονοδιαγράμματα της Ε.Ε.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με κοινοτική οδηγία, την οποία η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ενσωματώσει, από το 2020, κτίρια δημόσια και ιδιωτικά που δεν είναι προσβάσιμα από ΑμΕΑ, θα θεωρούνται αυθαίρετα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα δέχεται μεγάλη πίεση να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη οδηγία, παρότι στον σύγχρονο αστικό οικοδομικό κανονισμό έχει γίνει ήδη η ενσωμάτωση των απαιτούμενων προϋποθέσεων. Ωστόσο σήμερα, πληθώρα ιδιωτικών και κυρίως δημόσιων κτιρίων, δεν διαθέτουν προσβασιμότητα.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος, η γενική γραμματεία της κυβέρνησης έχει επιφορτισθεί με το έργο συντονισμού όλων των υπουργείων, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.