Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ... «Βάπτισμα του πυρός» για το Ελληνικό Μη επανδρωμένο ταχύπλοο – «Aναχαίτισε» εχθρική ασύμμετρη απειλή

H χώρα μας όταν θέλει μπορεί. Η Ελλάδα ακόμα δεν έχει καταλάβει, πως με την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας θα κάνει άλματα...


H χώρα μας όταν θέλει μπορεί. Η Ελλάδα ακόμα δεν έχει καταλάβει, πως με την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας θα κάνει άλματα, στα οποία όχι μόνο θα φθάσει την τουρκική, αλλά και θα την ξεπεράσει.

Δίψα υπάρχει, επιστημονικό προσωπικό επίσης υπάρχει, το ζήτημα είναι να δώσει το πράσινο φως η Κυβέρνηση.




Μπορούμε από την μία να επανδρώσουμε τις ΕΔ με δικά μας συστήματα και ταυτόχρονα αυτά να αρχίσουμε να τα εξάγουμε.

Δεν μπορεί για παράδειγμα η Σερβία, που πριν δύο δεκαετίες βομβαρδιζόταν από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, να εξάγει οπλικά συστήματα, τα οποία μάλιστα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα Δυτικά.

Οι εποχές των μιζών πρέπει να τελειώσουν και να οδεύσουμε προς τα εμπρός, με μόνο σκοπό την ενδυνάμωση του Ελληνικού Στρατού.

Το καλό είναι ότι υπάρχει πλέον κινητικότητα. Όπως σας είχαμε αναφέρει, το ΛΣ ενισχύεται με την απόκτηση 10 νέων ταχυπλόων σκαφών κλειστού τύπου δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Τα σκάφη θα κατασκευαστούν από την ελληνική εταιρεία Rafnar Hellas στο ναυπηγείο της εταιρείας που βρίσκεται στο βιομηχανικό πάρκο Κερατέας.

Πρόκειται για το σκάφος τύπου Rafnar 1100 Cabin μήκους 11,5 μέτρων με μέγιστη ταχύτητα των 56 κόμβων. Θα φέρει θωράκιση στη καμπίνα διακυβέρνησης επιπέδου ΙΙΙ σύμφωνα με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ.

Πλέον έχουμε εξελίξεις και στο ΠΝ. Αποτελεί το κορυφαίο επίτευγμα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και ειδικότερα των εταιρειών Intracom Defense και Barracuda.

Σήμερα το πρωί, το πρώτο μη επανδρωμένο Ελληνικό ταχύπλοο, έκανε τη πρώτη επίσημη μέσω αναλυτικής παρουσίασης στις εγκαταστάσεις της Intracom Defense, αναφέρει το defencereview.gr και ο Γιάννης Νικήτας.

Το Sea Rider δοκιμάστηκε σε δύο διαφορετικές αποστολές:

Την εύρεση θαλασσίων ναρκών στα πλαίσια αποβατικής επιχείρησης

Την αναχαίτιση εχθρικής ασύμμετρης απειλής.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των δοκιμών το σκάφος πέτυχε να διασυνδεθεί πλήρως με τους αισθητήρες και λοιπά συστήματα του Κέντρου Πληροφοριών Μάχης του Πλοίου, να δίνει εικόνα σε πραγματικό χρόνο αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό Sea Rider εντάσσεται στο πρόγραμμα OCEAN 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα παρουσιαστεί στην ελληνική έκθεση αμυντικής τεχνολογίας DEFEA 2020.

Επιτέλους, θετικά νέα, ελπίζουμε πως θα ακολουθήσουν και άλλα project!
pentapostagma.gr