Η υπόθεση της επίθεσης σκύλων εναντίον εγκύου γυναίκας που έχασε τη ζωή της σε κοινότητα της Γαλλίας, έκανε τον γύρο του κόσμου πριν από έν...
Η υπόθεση της επίθεσης σκύλων εναντίον εγκύου γυναίκας που έχασε τη ζωή της σε κοινότητα της Γαλλίας, έκανε τον γύρο του κόσμου πριν από έναν μήνα περίπου.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 16 Νοεμβρίου, στην κοινότητα Σουασόν, στο διαμέρισμα Εσν της βόρειας Γαλλίας, όταν η Ελίζα Πιλάρσκι αποφάσισε να βγάλει βόλτα τους σκύλους της στο δάσος. Η 29χρονη έγκυος ήρθε λίγο αργότερα αντιμέτωπη με μια ομάδα σκύλων που δεν είχαν λουρί. Έντρομη κάλεσε τον σύντροφό της για να τον ενημερώσει.
Ο Κριστόφ Λουσιέν Ζοζέφ, όπως είναι το όνομά του, έφτασε στο σημείο αφού ήρθε αντιμέτωπος με μια αγέλη 30 σκύλων, μόνο για να βρει την σύντροφό του νεκρή, με το σώμα της να είναι γεμάτο δαγκωματιές. Ο Ζοζέφ είπε ότι ότι θεωρεί πως υπεύθυνα για τον φρικτό θάνατο της φίλης είναι κυνηγόσκυλα που μετείχαν σε κυνήγι ελαφιών στην περιοχή.
Αγωνία για τον σκύλο του θύματος στη Γαλλία, Κέρτις
Ο σκύλος της, Κέρτις, ένα αμερικάνικο σταφορντσάιρ, έφερε και εκείνος δαγκωματιές από σκύλους, όταν τον βρήκε ο σύντροφος της άτυχης εγκύου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές και ο σκύλος του θύματος καλείται να περάσει από τεστ συμπεριφοράς.
Οι αρχές έχουν συλλέξει DNA από 67 σκύλους προκειμένου να καταφέρουν να ταυτοποιήσουν τους σκύλους – που σύμφωνα με την οικογένεια ανήκουν σε ομάδα κυνηγών – που επιτέθηκαν, δάγκωσαν και σκότωσαν την γυναίκα. Ανάμεσά στους σκύλους από όπου συλλέχθηκε DNA και ο σκύλος της, Κέρτις.
Ο Κέρτις βρίσκεται πλέον σε καταφύγιο όπου και θα παραμένει ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα. Στις 25 Νοέμβρη έγινε γνωστό από γαλλικά ΜΜΕ πως φιλόζωοι δημιούργησαν μια σελίδα συγκέντρωσης υπογραφών προκειμένου να βοηθήσουν τον σκύλο που υπέστη διπλό τραύμα, όπως λένε: Από τη μία είδε το αφεντικό της να κατασπαράζεται από σκυλιά, από τα οποία υπέστη και ο ίδιος τραύματα και από την άλλη, παραμένει έγκλειστος σε καταφύγιο με κίνδυνο να οδηγηθεί στην ευθανασία.
DNA και του Κέρτις στο πτώμα της άτυχης εγκύου από τη Γαλλία
Μιλώντας σε γαλλικό μέσο, κτηνίατρος εξήγησε πάντως πως δεν υπάρχουν ράτσες σκύλων που να είναι επικίνδυνες εξ ορισμού και ότι η αντίδρασή τους εξαρτάται κατά βάση από την εκπαίδευσή τους, αλλά και μια σειρά από άλλες συνθήκες.
«Από τη στιγμή που ένας σκύλος ξεκινήσει την επίθεση, όλοι οι υπόλοιποι (σκύλοι) θα ακολουθήσουν. Και αυτό είναι το κλειδί σε μια υπόθεση, σαν αυτή του θανάτου της Ελίζα Πιλάρσκι» λέει χαρακτηριστικά ο κτηνίατρος που θεωρεί ωστόσο λογικό να βρεθεί DNA του Κέρτις στο σώμα του θύματος, καθώς σκύλος και έγκυος γυναίκας ζούσαν μαζί.
Η ίδια η οικογένεια της θανούσης με ανακοίνωσή της, αναφέρει πως δυσκολεύεται όταν ακούει πως ενδεχομένως ήταν ο σκύλος της Πιλάρσκι που ευθύνεται για το τραγικό περιστατικό. «Οι φήμες είναι πολύ δυσάρεστες» λένε δια της δικηγόρο τους.
Αρνούνται κάθε σχέση με τον θάνατο οι κυνηγετικές οργανώσεις στη Γαλλία
Η Γαλλική Ένωση Κυνηγών, που εδρεύει στο Παρίσι, έχει αρνηθεί από την πρώτη στιγμή ότι μπορεί να ενέχονται κυνηγόσκυλα στον θάνατο της 29χρονης. Στη Γαλλία υπάρχουν καταταγεγραμμένοι 30.000 κυνηγοί και όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωσή τους, «τα σκυλιά αυτά έχουν εκπαιδευτεί να κυνηγούν συγκεκριμένα θηράματα και να υπακούν τους ανθρώπους σε όλες τις περιστάσεις».
Η κοινότητα Βενερί – που εκπροσωπεί τις κυνηγετικές οργανώσεις ισχυρίζεται πως κανένας σκύλος που συμμετείχε στο κυνήγι δεν ευθύνεται για τον θάνατο της εγκύου. «Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως ο Κέρτις, ένα σκύλος μάχης άφησε να κατασπαράξουν το αφεντικό του χωρίς να το υπερασπιστεί! Με άλλα λόγια, οι κτηνίατροι ήλεγξαν 62 σκύλους – 21 που συμμετείχαν στο κυνήγι εκείνη την ημέρα και 41 ακόμη – και κανένα δεν έφερε ίχνη δαγκωματιών» λένε.