Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι από εμάς, είμαστε σχεδόν όλη την ημέρα με το κινητό στο χέρι, με αποτέλεσμα να κλείνει συχνά από μπαταρία...
Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι από εμάς, είμαστε σχεδόν όλη την ημέρα με το κινητό στο χέρι, με αποτέλεσμα να κλείνει συχνά από μπαταρία.
Όταν το κινητό σας ξεμένει από μπαταρία, οποιοδήποτε μέρος στο οποίο θα μπορούσατε να το φορτίσετε, φαντάζει μια καλή ιδέα, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ξανά. Αυτό είναι αλήθεια, ειδικά σε πολύωρα ταξίδια με το αυτοκίνητο, όπου μπορείτε να συνδέσετε το καλώδιο του τηλεφώνου στη θύρα USB του αυτοκινήτου σας. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Το να φορτίζει κανείς το κινητό του κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών του, είναι την πραγματικότητα ένα από τα χειρότερα λάθη που μπορεί να κάνει.
Οι θύρες USB του αυτοκινήτου, παρέχουν τυπικά χαμηλή τάση, λιγότερη από τη δυνατότητα φόρτισης του τηλεφώνου σας. Έτσι, το κινητό δέχεται λιγότερο ρεύμα από αυτό που χρειάζεται για να λειτουργήσει. Όταν φορτίζετε το τηλέφωνό σας σε μια θύρα USB χαμηλής κατανάλωσης, το τηλέφωνο «ρουφά» την ενέργεια με πολύ ταχύτερο ρυθμό από ό, τι υποστηρίζει η θύρα. Επίσης, εξαιτίας της χαμηλής τάσης το σύστημα φόρτισης φθείρεται. Αν έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι το τηλέφωνό σας να σταματάει κατά τη διάρκεια μιας φόρτισης ή να μη φορτίζει καθόλου, αυτό θα μπορούσε να είναι η αιτία.
Ανάλογα με τον τύπο του τηλεφώνου που έχετε και τον τύπο μπαταρίας του, υπάρχει η πιθανότητα να αδειάσττε την μπαταρία του αυτοκινήτου φορτίζοντας το τηλέφωνό σας στο αυτοκίνητο. Όταν χρησιμοποιείτε τη θύρα USB του αυτοκινήτου σας για να φορτίσετε το τηλέφωνό σας, χρησιμοποιείτε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας. Αυτό δεν είναι συνήθως πρόβλημα. Εάν η μπαταρία του αυτοκινήτου σας είναι νεαρή και «υγιής», πιθανότατα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Εάν είναι μεγαλύτερης ηλικίας, ίσως θελήσετε να διακόψετε τη φόρτιση του τηλεφώνου σας μέχρι να φτάσετε στο σπίτι σας.
Μετά από όλα, τι είναι πιο σημαντικό - ένα φορτισμένο κινητό ή ένα αυτοκίνητο που μπορεί πραγματικά να σας γυρίσει στο σπίτι;