Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αντιναύαρχος Φενέκος για Ερντογάν: «Κάνει προπαγάνδα – Δεν πρέπει να πάμε στη Χάγη»

Ο αντιναύαρχος, Στέλιος Φενέκος, σχολίασε τη νέα προκλητική στάση του Ερνοτγάν απέναντι στην Ελλάδα και τα όρια των ακτογραμμών που εμφα...

Αποτέλεσμα εικόνας για χαγη ελλαδα τουρκια"

Ο αντιναύαρχος, Στέλιος Φενέκος, σχολίασε τη νέα προκλητική στάση του Ερνοτγάν απέναντι στην Ελλάδα και τα όρια των ακτογραμμών που εμφανίζει, τα οποία δεν συνάδουν με τα πραγματικά και αυτά που έχουν συμφωνηθεί.




«Για την οριοθέτηση των ακτογραμμών, σύμφωνα με τη χαρτογραφία, για να είναι αντικριστά οι γραμμές πρέπει να έχουν 90 μοίρες κάθετες ως προς τις γραμμές βάσεως και να είναι ευθεία γραμμή. Η οριοθέτηση που έχει κάνει είναι αστεία και αφενός, το ότι αναπαράγουμε αυτήν την οριοθέτηση διευρυμένη και αυτό πιστεύω ότι είναι λάθος μας, θα πρέπει να αναπαράγουμε μόνο τις δύο γραμμούλες, τα δύο στίγματα και να λέμε πραγματικά τι έχει συμφωνηθεί. Αυτό που εμφανίζεται είναι προπαγάνδα από την πλευρά του», δήλωσε στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Είπε και κάτι άλλο, ότι η συμφωνία, ακόμα και όταν φύγει η κυβέρνηση Σαράζ θα εξακολουθεί να ισχύει και ισχυρίζεται, ότι μέσα στη συμφωνία υπάρχει πρόβλεψη, αν αλλάξει η κυβέρνηση να υπάρξει εκ νέου διαπραγμάτευση. Κατά την άποψή μου έπρεπε να άρουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση Σαράζ για δύο λόγους. Όχι τόσο για τη συμφωνία, όσο για το ότι παραβίασε το Σύνταγμα βάση του οποίου ο ΟΗΕ τον αποδέχτηκε, σε δύο σημεία. Το ένα είναι ότι υπέγραψε μια συμφωνία την οποία δεν είχε το δικαίωμα, έπρεπε να έχει την έγκριση του κοινοβουλίου και το δεύτερο, ότι ζήτησε να επέμβουν ξένες δυνάμεις ενώ στο Σύνταγμα που υπάρχει του το απαγορεύει. Η Ελλάδα τον αναγνωρίζει τον Σαράζ ακόμα».

Για το ζήτημα της Χάγης για την ανατολική Μεσόγειο: «Το μόνο ζήτημα που έχουμε να συζητήσουμε είναι η οριοθέτηση των ζωνών νότια από το Καστελόριζο και το τουρκολιβυκό σύμφωνο. Κατά την άποψή μου δεν θα έπρεπε να μιλάμε για Χάγη. Γι αυτά τα δύο θέματα, είναι αρμοδιότητα του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Δίκαιο της θάλασσας. Έχουμε εγκλωβιστεί λίγο στη ρητορική του ’74 και πρέπει να το εκσυγχρονίσουμε».