Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ρωσία ετοιμάζει στρατιωτικούς…. «Ολυμπιακούς Αγώνες» και προκαλεί τις χώρες του ΝΑΤΟ

onalertΤο ρωσικό υπουργείο Άμυνας προσκάλεσε στρατιωτικούς από 90 χώρες, μεταξύ των οποίων και χώρες του ΝΑΤΟ, να συμμετάσχουν στους «Δι...


onalertΤο ρωσικό υπουργείο Άμυνας προσκάλεσε στρατιωτικούς από 90 χώρες, μεταξύ των οποίων και χώρες του ΝΑΤΟ, να συμμετάσχουν στους «Διεθνείς Στρατιωτικούς Αγώνες» του 2020, οι οποίοι περιλαμβάνουν το αγώνισμα του διάθλου, την λύση και συναρμολόγηση όπλων και βολές με άρματα μάχης.




Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων.

Οι «Διεθνείς Στρατιωτικοί αγώνες» θα διεξαχθούν όπως είπε από τις 23 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

«Εφέτος στείλαμε προσκλήσεις σε 90 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των χωρών μελών της Βορειοατλαντικής συμμαχίας» δήλωσε ο Σόιγκου, επισημαίνοντας ότι στο διάστημα των πέντε τελευταίων χρόνων που διεξάγονται οι αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 στρατιωτικοί από 40 χώρες.

Εφέτος στους 6ους Διεθνείς Στρατιωτικούς αγώνες αναμένεται να συμμετάσχουν 250 ομάδες στις οποίες θα συμμετέχουν συνολικά 6000 στρατιωτικοί.

Οι ρώσοι στρατιωτικοί που θα συγκροτήσουν τη ρωσική ομάδα θα επιλεγούν από σύνολο 50.000 στρατιωτών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας φιλοδοξεί να βελτιώσει διοργάνωση των φετινών αγώνων, ώστε να γίνουν πιο θεαματικοί. Για το σκοπό αυτό, είπε ο Σόιγκου, αποφάσισε, οι διαδρομές να γίνουν πιο δύσκολες, να αναβαθμίσει τις απαιτήσεις που θα έχουν οι κριτές από τους διαγωνιζόμενους, να προσθέσει νέα αγωνίσματα και να συνενώσει μερικά αγωνίσματα στα οποία θα συμμετάσχουν οι διαγωνιζόμενοι στρατιωτικοί.

Πέρυσι στους διεθνείς στρατιωτικούς αγώνες είχαν λάβει μέρος Έλληνες στρατιωτικοί (των οποίων η χώρα ανήκει στο ΝΑΤΟ) και είχαν καταλάβει την 30η θέση μεταξύ των 39 διαγωνιζόμενων χωρών.

Παρατηρητές είχαν σταλεί στους αγώνες από την Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Τουρκία και την Σλοβακία οι χώρες των οποίων είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Η Ατλαντική Συμμαχία η οποία ιδρύθηκε υπό την αιγίδα της Ουάσιγκτον κατά την διάρκεια του ‘ψυχρού πολέμου’ επικρίνεται συχνά από το Κρεμλίνο το οποίο την κατηγορεί ότι συνέχισε να διευρύνεται στην Ευρώπη μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης στα τέλη του 1991.