Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλώνει την Ευρώπη ο Κορωνοϊός: Σε επιφυλακή οι χώρες της Ε.Ε. μετά τα νέα κρούσματα σε Γαλλία και Γερμανία...

Κλειστά θα παραμείνουν δύο σχολεία κοντά στην ορεινή περιοχή της Σαβοΐας, στην ανατολική Γαλλία - Περιορίστε τα ταξίδια στην Κίνα τον...

coronavirus_ar

Κλειστά θα παραμείνουν δύο σχολεία κοντά στην ορεινή περιοχή της Σαβοΐας, στην ανατολική Γαλλία - Περιορίστε τα ταξίδια στην Κίνα τονίζει το γαλλικό υπουργείο Υγείας

Σε 28 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα του νέου κορωνοϊού «2019-nCoV» με τους ασθενείς να αυξάνονται κυρίως στην Κίονα. Μόνο το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 3,451 νέα κρούσματα στην Κίνα ενώ 86 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα το ίδιο χρονικό διάστημα, ανεβάζοντας τη θλιβερή λίστα των θυμάτων στους 722., ενώ περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.




Στην Ιαπωνία 44 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν από την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου μέχρι και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα άλλοι επτά φορείς του ιού εντοπίστηκαν στην Ταϊλάνδη, τρία στη Σιγκαπούρη, δύο κρούσματα αναφέρθηκαν σε Μαλαισία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Χονγκ Κονγκ και από ένα κρούσμα σε Νότιο Κορέα και Ταϊβάν.

Ανησυχία προκαλεί στην Ευρώπη η επιβεβαίωση πέντε κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε Βρετανούς πολίτες που βρίσκονται στη Γαλλία ενώ ανάμεσά τους αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ένα 11χρόνο παιδί που πρόσφατα βρέθηκε σε σχολείο στο ορεινό χωριό Κονταμίν. Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Γαλλίας Ανιές Μπουζίν δήλωσε ότι η κλινική τους κατάσταση δεν προκαλεί ανησυχία. Οι Βρετανοί πολίτες νοσηλεύονται στη Λυών, στη Γκρενόμπλ και στο Σεντ Ετιέν.

Όπως ανέφερε η Γαλλίδα υπουργός το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού «2019-nCoV» αφορούσε σε έναν Βρετανό υπήκοος που επέστρεψε από τη Σιγκαπούρη όπου είχε μείνει από τις 20 έως τις 23 Ιανουαρίου. Ο ίδιος έμεινε στη Γαλλία από τις 24 έως τις 28 Ιανουαρίου σε ένα σαλέ στη Σαβοΐα μαζί με άλλους παραθεριστές. Εκτός από τα πέντε άτομα που είναι θετικά στο νέο κορωναϊό, έξι άλλα πρόσωπα που είχαν στενή επαφή με τον Βρετανό πολίτη και διέμεναν στο ίδιο σαλέ, νοσηλεύτηκαν προληπτικά.

Δύο σχολεία κοντά στην ορεινή περιοχή της Σαβοΐας, στην ανατολική Γαλλία όπου πέντε Βρετανοί διαγνώστηκαν με το νέο κοροναϊό θα κλείσουν την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν που κινούνταν όσοι έχουν διαγνωστεί πως έχουν προσβληθεί από τον ιό. Η γαλλική κυβέρνηση επικαιροποίησε τις ταξιδιωτικές οδηγίες της για την Κίνα, ενώ δεν προτείνει επισκέψεις στην Κίνα, παρά μόνο για τις “απολύτως απαραίτητες” περιπτώσεις, εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Εν τω μεταξύ το Υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας στη Γερμανία επιβεβαίωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι ένας άνθρωπος βρέθηκε θετικός στον νέο κορωναϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα στους 14. Συνολικά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί 32 κρούσματα, ενώ άλλοις τρεις ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον νέον κορωναϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο.