Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ... Γαλλία: Καταρρέει ο τουρισμός λόγω κορωνοϊού - Μεγάλη πτώση

Τεράστια πτώση στον τουρισμό για τη Γαλλία, εξαιτίας την επιδημίας του κορωνοϊού. Εάν η Γαλλία σημειώνει πτώση 30% με 40% στην τουρι...

Κορονοιός

Τεράστια πτώση στον τουρισμό για τη Γαλλία, εξαιτίας την επιδημίας του κορωνοϊού.

Εάν η Γαλλία σημειώνει πτώση 30% με 40% στην τουριστική της κίνηση, τι θα συμβεί στην Ελλάδα;




Δραματική πτώση κατά 35% σημειώνει ο τουρισμός στην Γαλλία εξέλιξη που επιδεινώνει την οικονομική κατάσταση της χώρας και εντείνει τις ανησυχίες ότι η ύφεση πλησιάζει.

Χώρες όπως η Ελλάδα όπου ο τουρισμός αντιστοιχεί στο 19% του ΑΕΠ και μαζί με τα περιφεριακά επαγγέλματα στο 30% μπορούν να πληγούν πολύ σοβαρά από την πανδημία.

Ο Bruno Le Maire, υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, δήλωσε στους υπουργούς Οικονομικών της ομάδας G20 και στους διοικητές των των κεντρικών τραπεζών στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας ότι η έκρηξη του Covid-19 θα έχει ουσιαστική επίδραση στην γαλλική οικονομία και τον κόσμο.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας προειδοποίησε ότι ο τουριστικός τομέας της Γαλλίας έχει βυθιστεί μετά την εκδήλωση του ιού τον περασμένο μήνα.

"Έχουμε λιγότερους τουρίστες, φυσικά, στη Γαλλία, περίπου 30%, 40% λιγότερο από ό, τι αναμενόταν", δήλωσε ο Maire.
Αυτό, φυσικά, έχει σημαντικό αντίκτυπο στη γαλλική οικονομία, δήλωσε.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 10% του ΑΕΠ στη χώρα και υποστηρίζει πάνω από 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Ο Maire δήλωσε ότι η Γαλλία υποδέχθηκε το 2019 περίπου 2,7 εκατομμύρια Κινέζους τουρίστες, «δεν θα είναι το ίδιο, φυσικά, το 2020», ανέφερε, αναφερόμενος στις περισσότερες από 200.000 ακυρώσεις πτήσεων από τότε που ξέσπασε ο ιός στην Κίνα.

Η Γαλλία έχει αναφέρει 12 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του ιού και ένα θάνατο, καθώς η χώρα «ενεργοποιεί» 70 νέα νοσοκομεία για την προετοιμασία πανδημίας.

Μέχρι τώρα η Γαλλία είχε μόνο 38 νοσοκομεία προετοιμασμένα να υποδεχθούν ασθενείς - κυρίως τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

Εν τω μεταξύ περισσότεροι από 230 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ιταλία και 7 θάνατοι.
Η χώρα υιοθετεί παρόμοια μέτρα με την Κίνα, θέτοντας σε καραντίνα πόλεις και επιχειρήσεις, ενώ η οικονομία της αρχίζει να επιβραδύνεται.

Τόσο η Γαλλία όσο και η Ιταλία κινδυνεύουν ήδη να χάσουν στόχους ανάπτυξης για το 2020 με τον κίνδυνο και οι δύο χώρες να οδηγηθούν σε ύφεση.

Ένας πολύ πιο σημαντικός κίνδυνος εξελίσσεται καθώς ένα σοκ από την Κίνα θα μπορούσε να οδηγήσει την Ευρώπη σε ύφεση. Η Deutsche Bank σε έκθεση της ανέφερε ότι η Ευρώπη είναι λιγότερο εκτεθειμένη σε ένα αρχικό σοκ από την αλυσίδα εφοδιασμού της Κίνας σε σχέση με τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία και όλες τις μεγάλες ασιατικές χώρες (δηλαδή Ινδία, Νότια Κορέα, Ινδονησία, Μαλαισία, Βιετνάμ).

Ωστόσο, η Ευρώπη θα είναι εκτεθειμένη σε δευτερογενείς παρανέργειες, καθώς η παγκόσμια οικονομία θα αντιμετωπίσει χαμηλότερη ανάπτυξη λόγω εμπορίου.