Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης από το Βελλίδειο: Να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Φωνάζοντας συνθήματα, όπως η «Μακεδονία είναι ελληνική», εκατοντάδες Θεσσαλονικείς - κρατώντας σημαίες - συγκεντρώθηκαν στο «Βελλίδειο»...


Φωνάζοντας συνθήματα, όπως η «Μακεδονία είναι ελληνική», εκατοντάδες Θεσσαλονικείς - κρατώντας σημαίες - συγκεντρώθηκαν στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο, ζητώντας την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στο κατάμεστο από κόσμο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» πραγματοποιήθηκε σήμερα (σ.σ. Κυριακή) στη Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση 22 χριστιανικών σωματείων με τίτλο «Εμείς ΔΕΝ συμφωνήσαμε», η οποία αφορούσε τη Συμφωνία των Πρεσπών, το μεταναστευτικό και το δημογραφικό.




Οι συγκεντρωμένοι από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές - κρατώντας ελληνικές σημαίες - φώναξαν διάφορα συνθήματα, όπως «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» αλλά και «γερά - γερά στο δρόμο του Μελά».

Το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, όταν στις γιγαντοοθόνες παίχτηκε βίντεο με μήνυμα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου για τη Μακεδονία, καθώς και οι δηλώσεις του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος είχε δακρύσει μιλώντας «για τη μία και μοναδική Μακεδονία».

«Μετέωρη» η Συμφωνία των Πρεσπών

Για τον Μακεδονομάχο Παύλο Μελά, τη Μακεδονία και την συμπαράσταση των μοναχών του Αγίου Όρους στο Μακεδονικό Αγώνα μίλησε ο μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης, πρώην πρωτο-επιστάτης του Αγίου Όρους.

Από την πλευρά του, ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής, Γιώργος Ρωμανός, έκανε λόγο για 12 σημεία, για τα οποία η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «μετέωρη και ακυρώσιμη», ενώ τόνισε ότι στην Ελλάδα παραμένει ενεργό το αίτημα για δημοψήφισμα.

Επεσήμανε δε, ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος πλέον, πρέπει να είναι αν οι Έλληνες θέλουν μια συμφωνία, η οποία δεν τηρείται από την πλευρά της γείτονας χώρας.

Η προσφυγή στη Χάγη

Για τις γεωπολιτικές δυνάμεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και το ενδεχόμενο η Ελλάδα να προσφύγει στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα ζητήματα που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μίλησε, ταυτότητα, ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης, διερωτώμενος χαρακτηριστικά «για ποιο θέμα θα πάμε σε αυτό».

Συγκέντρωση στο «Βελλίδειο»
Ειδική αναφορά έκανε, τέλος, τόσο στο μεταναστευτικό όσο και στους τρόπους εισόδου των μεταναστών και προσφύγων στα νησιά μας, μέσω της θαλάσσιας οδού.