Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Σκωτσέζοι Εθνικιστές και Πατριώτες ζητούν ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ από την Μ.Βρετανία και παραμονή στην Ε.Ε... ΒΓΗΚΑΝ στους δρόμους...

Εκδηλώσεις υπέρ της Ανεξαρτησίας γίνονται στη Σκωτία, με αφορμή την επισημοποίηση του Brexit. Όπως αναφέρει το Sputnik, ανάβουν κεριά κα...


Εκδηλώσεις υπέρ της Ανεξαρτησίας γίνονται στη Σκωτία, με αφορμή την επισημοποίηση του Brexit. Όπως αναφέρει το Sputnik, ανάβουν κεριά και γίνονται ολονύκτιες αγρυπνίες για το Brexit, προβάλλοντας το αίτημα για νέο δημοψήφισμα.




Ένα από τα συνθήματα είναι το "Happy Brexit Day", αφού θεωρούν πως ανοίγει πλέον ο δρόμος για ανεξαρτησία. Στις τελευταίες εκλογές, 63% των Σκωτσέζων ψηφοφόρων επέλεξαν κόμματα που ήταν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.

Μεγάλες ομάδες συγκεντρώθηκαν έξω από το τοπικό κοινοβούλιο στο Εδιμβούργο τραγουδώντας πατριωτικά, ανεξαρτησιακά τραγούδια και ύμνους, ανεμίζοντας σκωτσέζικες σημαίες και σημαίες της Ε.Ε., και παίζοντας πίπιζα.

Στην διαδήλωση ομιλητές είναι βουλευτές του SNP, του Σκωτικού Εθνικού Κόμματος που στηρίζει την ανεξαρτησία της Σκωτίας και την παραμονή στην Ε.Ε.

Άλλωστε, οι τελευταίες εκλογές στην Βρετανία γιγάντωσαν τον κελτικό εθνικισμό σε Σκωτία και Ιρλανδία