Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η φρεγάτα «Ψαρά» στην Κυπριακή ΑΟΖ στο πλευρό του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Charles De Gaulle»

H ελληνογαλλική συμμαχία ενισχύεται κι άλλο αφού, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΝ που επικαλείται το in.gr. Το τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου η ...

Η φρεγάτα «Ψαρά» στο πλευρό του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Charles De Gaulle»

H ελληνογαλλική συμμαχία ενισχύεται κι άλλο αφού, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΝ που επικαλείται το in.gr. Το τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου η φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «ΨΑΡΑ» θα συμμετάσχει στη Ναυτική Δύναμη Task Force 473 του γαλλικού Αεροπλανοφόρου «CHARLES DE GAULLE», στο πλαίσιο της επιχείρησης FOCH 2020, στην περιοχή νοτιανατολικής Μεσογείου.





Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε περίπου έναν μήνα που ελληνική φρεγάτα θα συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» σ’ αυτή την αποστολή στην περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου στέλνοντας παράλληλα ηχηρά μηνύματα και στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιανουαρίου η ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι» είχε συνοδεύσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» από τον απόπλου του, στη Γαλλία μέχρι και την είσοδό του στην περιοχή της Ελλάδας, στις 28 Ιανουαρίου.

Μάλιστα στις 24 Ιανουαρίου ο Γάλλος Διοικητής της Ναυτικής Δύναμης Task Force 473, Υποναύαρχος Marc Aussedat επιβαίνων επί του αεροπλανοφόρου «CHARLES DE GAULLE», είχε επισκεφθεί τη φρεγάτα «Σπέτσαι», στο πλαίσιο συμμετοχής της στην επιχείρηση FOCH 2020.

Ο Γάλλος Διοικητής ενημερώθηκε για τις δυνατότητες, τα χαρακτηριστικά του πλοίου και ξεναγήθηκε στους χώρους του, ενώ απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στο πλήρωμα τονίζοντας την σημαντική συνεισφορά της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» στην ανωτέρω αποστολή.

Σημειώνεται ότι η συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας στο αμυντικό πεδίο και ειδικά στην περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου έχει περαιτέρω αναβαθμιστεί μετά και τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν στο Παρίσι στις 29 Ιανουαρίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχαν ανακοινώσει τότε μια στρατηγική συνεργασία για την ασφάλεια, βασισμένη σε ένα κοινό στρατηγικό και γεωπολιτικό όραμα για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αυξημένη παρουσία του γαλλικού Ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και κοινές θαλάσσιες και χερσαίες επιχειρήσεις.