Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΝΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ... Πότε θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του πρώτου ελληνικού UAV... Ποιές θα είναι οι δυνατότητες του...

H ελληνική βιομηχανία UAV «ζεσταίνει τις μηχανές της», καθώς το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος ελληνικής κατασκευής θα είναι έτοιμο γι...

Πότε θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του πρώτου ελληνικού UAV

H ελληνική βιομηχανία UAV «ζεσταίνει τις μηχανές της», καθώς το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος ελληνικής κατασκευής θα είναι έτοιμο για δοκιμαστικές πτήσεις σε περίπου 8 μήνες.




Το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος ελληνικής κατασκευής θα είναι έτοιμο για πτητικές δοκιμές σε περίπου 8 μήνες. Αυτό δήλωσε στο alphanews.live της Κύπρου, ο Αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Στράτος Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, θα έχει διαστάσεις 7×4 και θα έχει τη δυνατότητα να πετά 8-10 ώρες. Θα μπορεί να μεταφέρει φορτίο μέχρι 50 κιλά.

«Η χρήση στον αμυντικό τομέα μπορεί να είναι για διάφορους σκοπούς, μπορεί να είναι για σκοπούς καταγραφής, μπορεί να είναι για σκοπούς φέροντος εξοπλισμού, μπορεί να φέρουν ειδικούς αισθητήρες για κάποιες αποστολές που χρειάζονται να γίνουν. Όταν θα υπάρξουν οι πρώτες ανακοινώσεις τότε θα ανοίξει και το θέμα γενικότερα», είπε ο κ.Στυλιανίδης.

Το πρωτοποριακό εγχείρημα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου έχει την στήριξη δύο ιδιωτικών εταιρειών με έδρα την Κύπρο, που επένδυσαν τόσο στην ανάπτυξη λογισμικού για τα drone’s όσο και στον κατασκευαστικό τομέα.

«Είναι ένας τομέας που υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές και βλέπετε τη χρήση τους και στην ευρύτερη περιοχή αλλά και γενικότερα. Εδώ έχει γίνει μια προσπάθεια τόσο σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε διακρατικό επίπεδο. Σε αυτό το διακρατικό επίπεδο στο οποίο επιδιώκεται αυτή η συνεργασία συμμετέχουν και δύο κυπριακές εταιρείες»

Ο κύριος Στυλιανίδης εκτιμά ότι η συμμετοχή κυπριακών εταιρειών στο συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει αφορμή για εμπλοκή της ακαδημαϊκής κοινότητας σε αντίστοιχα ερευνητικά προγράμματα, ενώ θα στρέψει την προσοχή ιδιωτών επενδυτών σε καινοτόμα εγχειρήματα.