Τουλάχιστον 150 νεκρούς την ημέρα θα μετρούσε τώρα η χώρα μας, αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και είχε αφεθε...
Τουλάχιστον 150 νεκρούς την ημέρα θα μετρούσε τώρα η χώρα μας, αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και είχε αφεθεί ανεξέλεγκτη η κυκλοφορία του αόρατου, πλην όμως εξαιρετικά επικίνδυνου νέου κορωνοϊού, υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας
"Κατ´ αναλογία θα είχαμε γίνει Ιταλία, θα μετρούσαμε τα θύματα όπως η γειτονική χώρα, αν δεν είχαμε λάβει τα μέτρα" είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, θέτοντας το δραματικό ερώτημα "Φαντάζεστε να είχαμε τώρα 150 νεκρούς την ημέρα; ". Ενα ερώτημα, βεβαίως, με το οποίο στην πραγματικότητα ουδείς θα ήθελε να βρεθεί αντιμέτωπος, από όποια θεση κι αν το άκουγε, ως πολίτης υγιής ή ασθενής, ως επαγγελματίας υγείας, ως αξιωματούχος της πολιτείας.
Ο κ. Τσιόδρας, μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι θάνατοι, οι 49 θάνατοι που έχουν καταγραφεί μέσα σε έναν μήνα στη χώρα μας, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αριθμοί, αλλά ως "ιερές απώλειες", όπως ανέφερε. Με φορτισμένη φωνή έχει μιλήσει και άλλες φορές ο καθηγητής για τις απώλειες που έχει αφήσει πίσω του ο κορωνοϊός, έχοντας τονίσει πως είναι απώλειες μεγάλες για καθε έναν που χάνει τον δικό του, ανεξάρτητα από την ηλικία.
Ο καθηγητής επανέλαβε την αξία της τήρησης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης για όσο χρειαστεί, καθώς, όπως εξήγησε, το ζητούμενο είναι να "απλωθούν" τα κρούσματα στον χρόνο, να μην γίνει η μετάδοση και η κορύφωση αυτης της μετάδοσης μέσα σε λίγες ημέρες, ώστε να μπορέσει το σύστημα Υγείας να "προετοιμαστεί".