Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΩΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ στη Ρωσία... Απαγόρευση κυκλοφορίας σε πρώτη φάση άνω των 65...

Χιλιάδες κάμερες παρακολουθούν τους πολίτες για την εφαρμογή της καραντίνας στη Ρωσία Δουλειά έχει πιάσει στη Ρωσία ο «Big Brother» ...

russia12

Χιλιάδες κάμερες παρακολουθούν τους πολίτες για την εφαρμογή της καραντίνας στη Ρωσία

Δουλειά έχει πιάσει στη Ρωσία ο «Big Brother» που παρακολουθεί τους Μοσχοβίτες προκειμένου να δει εάν εφαρμόζουν την καραντίνα που έχει επιβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.




Ένα από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση της Μόσχας είναι ότι όλοι οι πολίτες άνω των 65 ετών, δεν θα πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι τους, με εξαίρεση έναν: τον 67χρονο ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Για την εφαρμογή της καραντίνας στη Μόσχα η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει ειδικές κάμερες.

Περίπου 100 χιλιάδες κάμερες έχουν τοποθετηθεί στη ρωσική πρωτεύουσα καταγράφοντας τις κινήσεις των πολιτών, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

«Ο σεβασμός του καθεστώτος της καραντίνας ελέγχεται μέσω συνεχούς παρακολούθησης, κυρίως μέσω του συστήματος αναγνώρισης προσώπων», αναφέρει ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν στην ιστοσελίδα του.

Ο ίδιος προσθέτει ότι μόνο ο Ρώσος πρόεδρος εξαιρείται από την καραντίνα λόγω ηλικίας καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν «εργάζεται εκεί όπου διαμένει».

Στους δρόμους και το μετρό της Μόσχας έχουν εγκατασταθεί συνολικά 170 χιλιάδες κάμερες στο όνομα της δημόσιας τάξης την τελευταία δεκαετία.

Οι 100 χιλιάδες από αυτές διαθέτουν ένα σύστημα προηγμένης τεχνολογίας που μπορεί να αναγνωρίζει τα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τις αρχές της Μόσχας, χάρη σε αυτή την παρακολούθηση έχει αναγνωρίσει από τον Φεβρουάριο σχεδόν 200 ανθρώπους που παραβίασαν την καραντίνα που τους είχε επιβληθεί.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος της Μόσχας, οι κάμερες χρησιμεύουν και για την παρακολούθηση του ανεφοδιασμού των σούπερ μάρκετ, προκειμένου να αποφευχθούν ελλείψεις, την ώρα που πολλοί Μοσχοβίτες, ανήσυχοι για τον κορωνοϊό, έσπευσαν αυτή την εβδομάδα να ανεφοδιαστούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

«Η πιθανότητα να κάνει λάθος ο αλγόριθμός μας στην αναγνώριση προσώπων είναι μία στις 15 εκατομμύρια», είχε δηλώσει ο Αλεξάντερ Μινίν, γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας «NtechLab», η οποία ανέπτυξε το σύστημα αυτό για τη Μόσχα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το σύστημα μπορεί να αναγνωρίζει άτομα ακόμη και με καλυμμένο εν μέρει το πρόσωπό τους.