Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι συνεχίζουν να Μεταφέρουν δια της βίας μετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα !

Είδηση πως μεταφέρουν με το ζόρι μετανάστες από την Αγκυρα στα σύνορα με την Ελλάδα Αναφέρεται πως πρόσφυγες οι οποίοι κρατούνταν στο...

Αποτέλεσμα εικόνας για εβροσ μεταναστεσ

Είδηση πως μεταφέρουν με το ζόρι μετανάστες από την Αγκυρα στα σύνορα με την Ελλάδα

Αναφέρεται πως πρόσφυγες οι οποίοι κρατούνταν στο κέντρο επαναπροωθήσης του Ακγιουρτ-Αγκυρας, τα μεσάνυχτα χωρίς να θέλουν τους έβαλαν σε λεωφορεία και τους έστειλαν στα σύνορα με την Ελλάδα.
…….



Η Σαδίκ Ονουρ Γκελμπαλ του Κέντρου Δικαιωμάτων Προσφύγων του δικηγορικού συλλόγου Άγκυρας, υποστήριξε πως από τη νύχτα της 29ης Φεβρουαρίου ως τώρα μεταφέρονται άτομα στα σύνορα χωρίς να το θέλουν. Η Γκελμπαλ ανέφερε πως ως δικηγορικός Σύλλογος μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να ερευνήσουν μέσα στο κέντρο κράτησης, καθώς δυσκολεύονται ακόμη και να μπούνε, ενώ συνάδελφοι της δικηγόροι, έχουν δεχτεί πολλές καταγγελίες από πελάτες τους, πως τους μετέφεραν με το ζόρι στα σύνορα.
Η Γκελμπαλ ανέφερε πως οι πρόσφυγες που βρισκόταν στο κέντρο επαναπροώθηση,ς με λεωφορεία μεταφέρθηκαν στα σύνορα και έμειναν μόνο επτά άτομα που αντιστάθηκαν. Η Γκελμπαλ είπε : ” Το βράδυ της 29ης Φεβρουαρίου οι ίδιοι οι συνάδελφοί μου έγιναν μάρτυρες του ότι οι πρόσφυγες τους ανέβασαν με το ζόρι στα λεωφορεία και τους μετέφεραν στα σύνορα. Συνάδελφοι μας μας ενημέρωσαν πως οι πελάτες τους παρά του ότι έχουνε δικαστήρια εδώ, χωρίς τη θέλησή τους τους ανέβασαν στο λεωφορείο ενώ οι ίδιοι δεν μπορούσαν να το εμποδίσουν. Αρμόδιοι της διεύθυνσης αλλοδαπών με έξι λεωφορεία εκκένωσαν το κέντρο επαναπροώθησης. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα έμειναν μόνο επτά άτομα που αντιστάθηκαν στο να φύγουν. “.

Τηλεφώνησε στο δικηγόρο του και του είπε “Με μεταφέρουν με το ζόρι”
…..
Δικηγόρος του δικηγορικού συλλόγου Άγκυρας που δεν ήθελε να πει το όνομα του, ανέφερε πως ο πελάτης του μέσα από το κέντρο του τηλεφώνησε και του είπε πως “Με μεταφέρουν με το ζόρι”. Ο ίδιος ο δικηγόρος ανέφερε τα εξής : “Εκείνο το βράδυ ο πελάτης μου μου τηλεφώνησε και μου είπε με μεταφέρουν με το ζόρι. Εκείνο το βράδυ πήγαμε κάτω στην πύλη αλλά δεν κατέβηκε κανείς αρμόδιος. Ούτε έγινε κάποια ανακοίνωση. Στην πύλη υπήρχαν πολλά λεωφορεία. Ο πελάτης μου δηλώνοντας πως “δεν θα φύγω” αντιστάθηκε υπερβολικά και τελικά δεν στάλθηκε. Και προχθές όταν πήγα ήταν εκεί. Αλλά εκείνο το βράδυ που τους μετέφεραν όλους ανησυχούσαμε πως θα υπάρξει πρόβλημα. Εμείς ως δικηγόροι εμείς μπορούμε και μπαίνουμε παντού και στις φυλακές. Στα κέντρα επαναπροώθησης όμως δυσκολευόμαστε. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι πρόσφυγες εκείνη τη νύχτα με 6-7 λεωφορεία περίπου δηλαδή 250 με 300 άτομα στάλθηκαν στα σύνορα”.

https://siyasihaber4.org
- https://tourkikanea.gr