Σύγχυση επικρατεί με τον αιφνίδιο θάνατο 53χρονου άνδρα τη Δευτέρα του Πάσχα, από ανακοπή -σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ- από κορωνοϊό, σύμφωνα με τη...
Ο θάνατος του 53χρονου έβαλε σε υποψία τις αστυνομικές αρχές στην Κέρκυρα, οι οποίες ζήτησαν να διεξαχθεί νεκροψία – νεκροτομή για να διαγνωστεί η αιτία του χαμού του άτυχου άνδρα.
Κορωνοϊός: Δεν είχε προηγουμένως συμπτώματα, αλλά προσήλθε στο νοσοκομείο σε κώμα
Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε από τους συγγενείς του τη Δευτέρα του Πάσχα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας χωρίς ζωτικά σημεία. Οι γιατροί, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, έκαναν προσπάθεια ανάνηψης και διασωλήνωση. Ωστόσο, δεν θεώρησαν ότι ήταν κρούσμα κορωνοϊού, καθώς οι μαρτυρίες των συγγενών του ανέφεραν ότι δεν είχε συμπτώματα της νόσου. Αμέσως μετά το θάνατό του, το νοσοκομείο δήλωσε ως αιτία θανάτου την ανακοπή.
Στη συνέχεια, όμως, ο εισαγγελέας όπως σε κάθε περίπτωση αιφνίδιου θανάτου διέταξε νεκροψία, η οποία ανατέθηκε σε ιατροδικαστή εκτός νοσοκομείου. Ο ιατροδικαστής μετά τη νεκροψία - νεκροτομή αποφάνθηκε ότι ο ασθενής κατέληξε από συμπτώματα του κορωνοϊού.
Δείτε την ιατροδικαστική έκθεση που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το iatropedia.gr:
Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή, ο θάνατος του 53χρονου προήλθε από ιογενή πνευμονία (με ευρήματα που σχετίζονται με τον covid – 19), ενώ, ο εκλιπών είχε και υποκείμενα νοσήματα. Αφενός είχε ισχαιμική καρδιοπάθεια (σ.σ. είχε υποστεί έμφραγμα) και αφετέρου υψηλά επίπεδα φερριτίνης, που όπως εξήγησε ο κ. Αϊβατίδης μιλώντας στην τηλεόραση του STAR, πρόσφατη ιατρική έρευνα από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας έκανε λόγο για ένα βιοχημικό δείκτη, ο οποίος δημιουργεί μεγάλη θνησιμότητα σε όσους τον έχουν μαζί με τον κορονοϊό.
ΠΟΕΔΗΝ: Ο ΕΟΔΥ δεν αποδέχεται τον θάνατο, ως θάνατο από COVID-19
Σύμφωνα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο ιατροδικαστής επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και οι υπεύθυνοι δεν αποδέχθηκαν την έκθεση του, ως ορθή και το περιστατικό δεν δηλώθηκε στους επίσημους θανάτους από τον κορωνοϊό:
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει:
"Γιατι δεν ειδοποιήθηκε έγκαιρα το Νοσοκομείο και γιατί δεν έγινε πριν τη ταφή νεα εξέταση να ξεκαθαρίσει η αιτία θανάτου; Το Νοσοκομείο ενημερώθηκε για το συμβάν μετά την ταφή Παρασκευή απόγευμα ή Σάββατο. Την Κυριακή το πρωί έλαβαν δείγματα από πέντε γιατρούς και επτά άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό, που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή και τέθηκαν σε επταημερη καραντίνα. Το προσωπικό φορούσε μάσκα και γάντια όταν αντιμετώπισε το περιστατικό την Δευτέρα του Πάσχα που ήρθε στο Νοσοκομείο. Δεν θα έπρεπε το Νοσοκομείο να ενημερωθεί από τον ΕΟΔΥ ή την ιατροδικαστική υπηρεσία νωρίτερα για το συμβάν για να μη τίθεται σε κίνδυνο, η δημόσια υγεία άλλα και το προσωπικό;", τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.