Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ... Εν μέσω πανδημίας Αλγερινοί, Μαροκινοί και λοιποί μετατρέπουν σε κόλαση τα Παρισινά προάστια...!!!

«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» έλεγε ο Μάο. Η Γαλλία ζει ξανά τον τρόμο…. Τρόμο διπλό ή καλύτερα πολλαπλό.. Από την μια ο κορονο...



«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» έλεγε ο Μάο. Η Γαλλία ζει ξανά τον τρόμο…. Τρόμο διπλό ή καλύτερα πολλαπλό..

Από την μια ο κορονοϊός. Η χθεσινή είδηση για εργαστήριο που εντόπισε ίχνη του κορονοϊού στο νερό του Παρισιού σοκάρει για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο, κι ας καθησυχάζουν οι αρμόδιοι του Δήμου.




Από την άλλη η ιστορία που επαναλαμβάνεται με την “εξέγερση” στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας και τις συγκρούσεις με την αστυνομία. Κι ό,τι συμβαίνει στην Γαλλία η εμπειρία έχει δείξει πως αποτελεί πρελούδιο για το..κρεσέντο που θα ακολουθήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο τρόμος αλά γαλλικά είναι εδώ...Και ήρθε για να μείνει! Και ο τρόμος δικαιολογεί ακραία μέτρα αντιμετώπισης. Και τα ακραία μέτρα αντιμετώπισης πάντα κάποιους εξυπηρετούν. Γιατί όταν ο κόσμος φοβάται δε μιλάει για οικονομία, κρίση κλπ. Βλέπει τον σκουρόχρωμο μετανάστη ή τον μασκοφόρο λόγω κορονοϊού γείτονά του ως εν δυνάμει απειλή και αναζητά λυτρωτές…

"Τα προάστια καίγονται, η ιστορία επαναλαμβάνεται, η έκρηξη δεν είναι πολύ μακριά αυτή τη φορά, αυτό είναι άδικο. Οι επόμενες μέρες είναι πολύ σημαντικές", δήλωσε ο Γάλλος δημοσιογράφος Bouhafs για το τι συνέβη στους δρόμους του Παρισιού.

Ενώ ο κόσμος συγκλονίζεται από την κρίση του ιού, η Γαλλία, η οποία ακόμη δεν έχει συνέλθει από τις μακροβιότερες κινητοποιήσεις στην σύγχρονη ιστορία της, αυτές των “κίτρινων γιλέκων”, δίνει νέα μάχη επίσης με νέες εστίες έντασης. Οι εικόνες και τα βίντεο που ακολουθούν τραβήχτηκαν στους πίσω δρόμους βόρεια του Παρισιού.

Ο Taha Bouhafs, Γάλλος δημοσιογράφος από την Αλγερία, τράβηξε το υλικό και αυτό ανακυκλώθηκε άπειρες φορές από το πρωί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.