Μία πολύ σημαντική μαρτυρία έκανε λόγο για ένα ακραίο περιστατικό που συνέβη λίγες ημέρες πριν την επίθεση στο σπίτι της 34χρονης Ιωά...
Μία πολύ σημαντική μαρτυρία έκανε λόγο για ένα ακραίο περιστατικό που συνέβη λίγες ημέρες πριν την επίθεση στο σπίτι της 34χρονης Ιωάννας. Γεγονός που κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό για τα όσα ακολούθησαν.
Ο μάρτυρας που επικοινώνησε με την εκπομπή, είχε καταθέσει μία μέρα πριν στις Αρχές και τα όσα είπε κρίνονται καθοριστικά για την εξέλιξη της υπόθεσης, σύμφωνα με το anikolouli.gr
Η ερχόμενη εβδομάδα είναι σημαντική και οι αστυνομικοί πιστεύουν πως η μαυροφορεμένη γυναίκα που περιέλουσε με βιτριόλι την όμορφη Ιωάννα, θα «πιαστεί» στην τσιμπίδα του νόμου.
Είχαν προηγηθεί κάποια περιστατικά
Φίλη της Ιωάννας, μίλησε στο «Τούνελ» και αποκάλυψε τις διαφορές που είχε στο προσωπικό και εργασιακό της περιβάλλον στο παρελθόν.
«Πήγαμε από το νοσοκομείο όλη η παρέα της και την είδαμε για λίγο για να της δώσουμε θάρρος. Εμείς οι φίλες της δεν γνωρίζαμε λεπτομέρειες για την προσωπική της ζωή, αλλά και για εχθρούς που θα μπορούσαν να της κάνουν τέτοιο κακό».
Η κοπέλα πάνω στην κουβέντα, θυμήθηκε δυο σοβαρά περιστατικά.
«Υπήρχε μια προϊσταμένη σε προηγούμενη δουλειά της που δεν της φερόταν καλά και ήταν ένας λόγος που έφυγε από εκεί, λόγω του κακού κλίματος. Στο παρελθόν ένας φίλος της την είχε κακοποιήσει και εκκρεμούσε σε βάρος του μήνυση που του είχε υποβάλει. Σας τα λέω αυτά γιατί πιστεύω πως όλα πρέπει να ερευνηθούν», κατέληξε.
Οι αστυνομικοί θεωρούν πως για κάποιο λόγο το θύμα δεν τους αποκαλύπτει λεπτομέρειες από την προσωπική της ζωή και κρατά κάποια πράγματα για εκείνη, παρά τις εξελίξεις. Ελπίζουν ότι σε νέες καταθέσεις που θα ληφθούν, θα τους βοηθήσει περισσότερο.
Οι απαντήσεις που περιμένουν για τα στίγματα της κινητής τηλεφωνίας υπόπτων που κινήθηκαν στην Καλλιθέα στο συγκεκριμένο σημείο και στις επίμαχες ώρες, θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση.
Σε σύνδεση με την εκπομπή, ο δικηγόρος της οικογένειας της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, τόνισε πως η ίδια δεν κρύβει κάτι από τους αστυνομικούς.
«Δεν μπορεί να εντοπίσει το χώρο απ’ όπου προέρχεται η δράστης που της έκανε αυτό το μεγάλο κακό. Εμάς τους δικηγόρους ρωτάει αν έχει προχωρήσει η έρευνα των αστυνομικών και αν ξέρουμε κάτι παραπάνω».
Η εκπομπή μετέφερε το διάλογο που είχε με μάρτυρα που πρόσεξε κάτι το ιδιαίτερο την Τετάρτη 20 Μαΐου μετά τις 9 το πρωί στην οδό Θησέως που έγινε η επίθεση.
Είδε μια γυναίκα να απομακρύνεται βιαστικά από το σημείο και πριν φτάσει σ’ ένα παρκαρισμένο ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο, να βγάζει το μαύρο μπουφάν που κάλυπτε τα ιδιαίτερα ρούχα εργασίας που φορούσε.
Σε σύνδεση με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο αστυνομικός ρεπόρτερ του «Τούνελ», μετέφερε όλα τα νεότερα από τις έρευνες.
Ο κύκλος των υπόπτων έχει περιοριστεί σε πέντε γυναίκες κυρίως από το προσωπικό της περιβάλλον.
Tαυτόχρονα, δώδεκα ύποπτοι, το 80% εμφανίζει επιβεβαιωμένο ισχυρό άλλοθι, υπάρχει ένα 20% (2-3 άτομα) για το οποίο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις αλλά ισχνά στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδώσουν κατηγορίες για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα. Τη Δευτέρα θα έρθουν τα πρώτα αποτελέσματα από την "σάρωση" των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Καλλιθέας για τον εντοπισμό ύποπτων επικοινωνιών, το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν και μετά την επίθεση, που δεν αποκλείεται να συνδέονται με κάποιον από τους υπόπτους.
Στο μεταξύ οι εικόνες από τα περισσότερα από 20 βίντεο από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής δεν φαίνεται να βοηθούν σημαντικά τις αστυνομικές έρευνες και χρειάζονται συνδυασμό στοιχείων προκειμένου να αναδείξουν την ταυτότητα της δράστριας. Παράλληλα οι καταθέσεις περίπου 25 ατόμων του συγγενικού, επαγγελματικού και φιλικού της περιβάλλοντος δεν είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικές και έχουν διευρύνει πολύ τον κύκλο των ερευνών σε περισσότερα πρόσωπα και καταστάσεις, με τα οποία συνδεόταν ή είχε παρουσία το θύμα της επίθεσης.
Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση θα επιχειρήσουν να μιλήσουν ξανά με την 34χρονη μετά την αρχική γραπτή κατάθεση, ελπίζοντας πως το θύμα της επίθεσης, θα ανασύρει ίσως κάποιες μνήμες που θα βοηθήσουν τις έρευνες, και εκείνοι θα προβούν σε πιο στοχευμένες ερωτήσεις βάσει των στοιχείων που πλέον έχουν συγκεντρώσει.