«Δεν πρόκειται περί αρρώστου αλλά περί διαστροφής χαρακτήρα. Μιλάμε για μία νοοτροπία, έναν τρόπο ζωής» ανέφερε για τον παιδεραστή Νί...
«Δεν πρόκειται περί αρρώστου αλλά περί διαστροφής χαρακτήρα. Μιλάμε για μία νοοτροπία, έναν τρόπο ζωής» ανέφερε για τον παιδεραστή Νίκο Σειραγάκη ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου
Απογοήτευμένες εμφανίζονται οι οικογένειες των θυμάτων στο Ρέθυμνο, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών να αφεθεί ελεύθερος ο γυμναστής Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για 36 περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων.
«Οι οικογένειες είναι πολύ στεναχωρημένες και απογοητευμένες. Όχι τόσο από την δικαιοσύνη η οποία έπραξε το καθήκον της. Αλλά ως προς τη μεταχείριση αυτού του τύπου εγκληματιών κι συγκεκριμένα αυτού του εγκληματία. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτού του τύπου τα εγκλήματα θα πρέπει να εξετάζονται λαμβάνοντας υπόψη κι άλλες παραμέτρους που θα μπορούν επιστημονικά να πιστοποιήσουν αν όντως έχει μεταμεληθεί. Εδώ δεν πρόκειται περί αρρώστου αλλά περί διαστροφής χαρακτήρα. Μιλάμε για μία νοοτροπία, έναν τρόπο ζωής. Και εάν δεν πιστοποιηθεί ότι αυτός ο τρόπος ζωής του κατηγορουμένου έχει αλλάξει τότε κατά την άποψή μου, αφήνοντάς τον ελεύθερο αποτελεί μία δυναμική απειλή κατά της κοινωνίας», κατέληξε, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης.
Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών για τον παιδεραστή του Ρεθύμνου
Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως ο αποφυλακισθείς δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκιση του στις 22 Απριλίου 2020 και, συνεπώς, κατέληξε πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή του στις φυλακές.
Το δικαστικό συμβούλιο δεν υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Γρεβενών η οποία είχε εισηγηθεί την επιστροφή του στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, που είναι τα 7 χρόνια, 10 μήνες και 25 ημέρες.
Σύμφωνα πάντως με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας έχει ήδη ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο ο γυμναστής είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους και σε λίγες ημέρες θα συγκληθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να κρίνει το ζήτημα.
Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του
Πάντως, για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες το δικαστικό συμβούλιο ενώπιον του οποίου θα κριθεί η έφεση κατά του βουλέύματος με το οποίο αποφασίστηκε τον περασμένο Απρίλιο η υφ όρον αποφυλάκισή του.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή είχε παρέμβει και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.
Η σύλληψη και η… αποφυλάκιση
Το 2016 η πολύκροτη αυτή υπόθεση εκδικάστηκε και στο Εφετείο με το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να του επιβάλει την ίδια ακριβώς ποινή.
Ωστόσο, έπειτα από οκτώ χρόνια και πέντε μήνες που πέρασε στην φυλακή ο Νίκος Σειραγάκης κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης.
Ο ίδιος είχε παραμείνει έγκλειστος συμπληρώνοντας τα – προβλεπόμενα εκ του νόμου έτη έκτισης – και σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος.
Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος.
Επομένως, η πρόταση του διευθυντή προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήταν υπέρ της αποφυλάκισης.
Τελικά, και το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της οικείας Εισαγγελίας αποφάσισε την αποφυλάκισή του.
Πηγή: CretaPost