Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε τραγική κατάσταση η Ιταλία: Ζητάει προκαταβολή από το ταμείο ανάκαμψης πριν καν αυτό εγκριθεί!...

Η Ρώμη ζητάει εδώ και τώρα προκαταβολή του χρηματικού ποσού που δικαιούται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης (αν εν τέλει εγκριθεί) προκ...

«Βιάζεται» η Ιταλία: Ζητάει προκαταβολή από το ταμείο ανάκαμψης πριν καν αυτό εγκριθεί!

Η Ρώμη ζητάει εδώ και τώρα προκαταβολή του χρηματικού ποσού που δικαιούται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης (αν εν τέλει εγκριθεί) προκειμένου να καλύψει τις «πληγές» της.

Συγκεκριμένα, η Ιταλία όχι μόνον στηρίζει τη γαλλογερμανική πρόταση για τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης με 500 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά επιθυμεί και “προκαταβολή” του ποσού που της αναλογεί πριν το καλοκαίρι, όπως υποστήριξε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της κυβέρνησης Κόντε, Βιντσέντσο Αμέντολα.




Σύμφωνα με υπολογισμούς που έγιναν στη Ρώμη, αν το συνολικό ποσό δεν αλλάξει, στην Ιταλία είναι πιθανό να δοθούν περί τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον Τύπο, η κυβέρνηση Κόντε σκοπεύει να επενδύσει τα χρήματα αυτά στους τομείς των δημόσιων σχολείων, των πανεπιστημίων, της έρευνας, της υγείας και των υποδομών.

Παράλληλα, ένας από τους κύριους στόχους είναι να στηριχθεί σημαντικά η βιώσιμη ανάπτυξη και η αντισεισμική θωράκιση της χώρας.

Κύρια προτεραιότητα, όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, είναι και να μπορέσει να απλουστευθεί η γραφειοκρατία στην Ιταλία, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, όπως και να επιτευχθεί αποδοτική συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης της Ρώμης με τις περιφέρειες όλης της χώρας, για να μπορέσουν τα διάφορα σχέδια να μετατραπούν σε ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Όλα τα μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία, πάντως, υπογραμμίζουν ότι είναι σαφές πως το θέμα δεν έχει κλείσει και ότι θα πρέπει να δοθεί σκληρή μάχη στις Βρυξέλλες, για να ξεπερασθούν οι αντιστάσεις και οι αρνητικές θέσεις της Ολλανδίας, της Δανίας, της Σουηδίας και της Αυστρίας, σχετικά με την επιχορήγηση των κρατών μελών της Ένωσης που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση του κορονοϊού.