Εκτιμάται ότι περίπου 70.000 γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε FGM ζουν σήμερα στη Γερμανία. Η εισαγωγή τεράστιων αριθμών μεταναστών από περ...
Εκτιμάται ότι περίπου 70.000 γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε FGM ζουν σήμερα στη Γερμανία. Η εισαγωγή τεράστιων αριθμών μεταναστών από περιοχές όπου επικρατούν πρωτόγονοι πολιτισμοί έφερε τη βάρβαρη πρακτική του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων στη Γερμανία.
Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2018 και Σεπτεμβρίου 2019, ο αριθμός των γυναικών που υπέστησαν ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων (FGM) αυξήθηκε σημαντικά στη Γερμανία. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων αναγνωρίστηκε ως η κύρια διάγνωση σε 176 περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η Γερουσία του Βερολίνου κατόπιν αιτήματος της κοινοβουλευτικής ομάδας AfD. Το 2016, υπήρχαν μόνο 12 περιπτώσεις FGM και το 2017 ο αριθμός μειώθηκε σε έξι.
Η Γερουσία πιστεύει ότι οι αυξανόμενοι αριθμοί οφείλονται στη μετανάστευση από αφρικανικές και ορισμένες αραβικές χώρες όπου η FGM ασκείται ευρέως, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
"Λόγω της μετανάστευσης από περιοχές όπου η πρακτική ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων είναι ευρέως διαδεδομένη, θεωρείται ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη για συμβουλές, εκπαίδευση και ιατρική περίθαλψη."
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, θα συσταθεί γραφείο συντονισμού για την επέκταση της εκπαίδευσης, των συμβουλευτικών υπηρεσιών και της ιατρικής περίθαλψης για γυναίκες που έχουν υποφέρει από FGM.
Το Βερολίνο θέλει τους δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς να έρθουν σε επαφή με κορίτσια που κινδυνεύουν από αυτήν την πρακτική, να ευαισθητοποιήσουν για τη σημασία της φυσικής ακεραιότητας των κοριτσιών στις κοινότητες των μεταναστών.
Εκτιμάται ότι περίπου 70.000 γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε FGM ζουν σήμερα στη Γερμανία. Επιπλέον, περίπου 17.700 κορίτσια, κυρίως σε μεγάλες πόλεις όπως το Βερολίνο, κινδυνεύουν σήμερα να τους κάνουν αυτήν τη βάρβαρη διαδικασία, σχεδόν διπλάσιο από ό, τι πριν από τρία χρόνια.