Νέους τρόπους για να μειωθεί η επαφή του σερβιτόρου με τους πελάτες σκέφτονται οι επιστήμονες ενόψει του ανοίγματος των καταστημάτων εστ...
Νέους τρόπους για να μειωθεί η επαφή του σερβιτόρου με τους πελάτες σκέφτονται οι επιστήμονες ενόψει του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης την Δευτέρα 25 Μαΐου. Ένας τρόπος είναι με την χρήση της τεχνολογίας.
Οσον αφορά στις κουζίνες, τόνισε: «Μάσκα ή ασπίδιο λέει η οδηγία του ΕΟΔΥ. Αναπτύσσονται ωστόσο υδρατμοί από τα φαγητά που ψήνονται και θα είναι πολύ πιο εύκολο να μεταδοθεί ο ιός. Εκ των πραγμάτων είναι πολύ δύσκολες οι κουζίνες. Στη φούρια της δουλειάς, δεν μπορεί να τηρήσει ο εργαζόμενος πάντα τις αποστάσεις». Ο καθηγητής τόνισε ότι «έγιναν τραγικά λάθη κατά την περίοδο της καραντίνας. Ψέκαζαν ανθρώπους οι δημοτικές υδροφόρες, ψέκαζαν τα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ».
Ξεκαθάρισε τέλος ότι «φρούτα, λαχανικά να τα σαπουνίζουμε, απαγορεύεται δια ροπάλου. Νερό και ξύδι και κατόπιν ξέπλυμα».