Μια κομητεία στο Όρεγκον απαλλάσσει τους μη λευκούς από μια νέα διαταγή που απαιτεί να φοριούνται δημόσιους χώρους οι μάσκες. Ο λόγος; Γ...
Μια κομητεία στο Όρεγκον απαλλάσσει τους μη λευκούς από μια νέα διαταγή που απαιτεί να φοριούνται δημόσιους χώρους οι μάσκες.
Ο λόγος; Για να αποφευχθεί το "φυλετικό προφίλ".
Αξιωματούχοι υγείας της Lincoln County ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι όλοι οι κάτοικοι πρέπει να φορούν καλύμματα προσώπου όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους στους οποίους είναι πιθανό να βρεθούν σε απόσταση έξι μέτρων από άλλο άτομο που δεν είναι από το δικό τους σπίτι.
«Αλλά οι έγχρωμοι δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν τον νέο κανόνα εάν έχουν "αυξημένες ανησυχίες" σχετικά με το φυλετικό προφίλ και την παρενόχληση για τη χρήση μάσκας, ανέφεραν αξιωματούχοι»", ανέφερε η The New York Post.
«Κανένα άτομο δεν θα εκφοβίζει ή θα παρενοχλεί άτομα που δεν συμμορφώνονται», ανέφεραν οι αξιωματούχοι υγείας.
Το άρθρο αναφέρει την διευθύντρια του προγράμματος "Racial Justice" της ACLU, ReNika Moore, η οποία είπε στο CNN, «Για πολλούς μαύρους, το να αποφασίζουν εάν θα φορέσουν μια μπαντάνα δημόσια ή όχι για να προστατεύσουν τον εαυτό του και άλλους από τον κοροναϊό είναι μια επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες με κάθε τρόπο».
Το CNN πρόβαλε τον Trevon Logan, ο οποίος είναι μαύρος και ο οποίος δήλωσε ότι η διαταγή να φοράει κάλυμμα προσώπου «ουσιαστικά λέει στους ανθρώπους να φαίνονται επικίνδυνοι, δεδομένου των φυλετικών στερεοτύπων που υπάρχουν εκεί έξω. … Αυτό αφορά γενικότερα τους μαύρους που ταιριάζουν στην περιγραφή ενός υπόπτου που έχει κουκούλα, ο οποίος έχει ένα πρόσωπο που καλύπτει», δήλωσε ο Logan, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο.
Κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμφωνούν. «Δεν αισθάνομαι ασφαλής φορώντας ένα μαντήλι ή κάτι άλλο που δεν είναι καθαρά προστατευτική μάσκα που καλύπτει το πρόσωπό μου στο κατάστημα, επειδή είμαι ένας μαύρος που ζει σε αυτόν τον κόσμο. Θέλω να παραμείνω ζωντανός, αλλά θέλω επίσης να μείνω ζωντανός», έγραψε ο Aaron Thomas στο Twitter, το οποίο έχει περισσότερα από 123.000" likes".
ΚΟ / από εδώ
Αναρτήθηκε από SkyWatcher