Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στις ΕΔ: Πού και πώς πρέπει να τη φοράνε τα στελέχη. Αναμένεται νέα διαταγή με οδηγίες

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι θα είναι πλέον υποχρεωτική από αύριο η μάσκα σε καταστήματα, εμπορικά,...

Κορονοϊός: Πώς θωρακίστηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις – Ελάχιστα ...

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι θα είναι πλέον υποχρεωτική από αύριο η μάσκα σε καταστήματα, εμπορικά, ΔΕΚΟ, τράπεζες, φούρνους, κέντρα αισθητικής και κομμωτήρια, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.




Συγκεκριμένα, η χρήση μάσκας επεκτείνεται πλέον σε:

  • καταστήματα λιανικής,
  • γραφεία που οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με το κοινό, όπως ΔΕΚΟ, τράπεζες ιατρεία, δημοτικά καταστήματα,
  • κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών,
  • εμπορικά καταστήματα,
  • καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.),
  • κομμωτήρια,
  • κέντρα αισθητικής

Επιπλέον, εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και σε ταξί για επιβάτες και οδηγούς καθώς και σε σούπερ μάρκετ όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.

“Καμπάνα” 150 ευρώ θα “τρώνε” όσοι δεν πειθαρχούν με τις νέες οδηγίες και δεν φορούν μάσκα σε χώρους όπου είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, υποχρεωτική είναι πλέον η χρήση μάσκας και σε αντίστοιχες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως τα γραφεία ενημέρωσης κοινού, τα στρατιωτικά πρατήρια, στρατιωτικά φαρμακεία, στρατιωτικά διαγνωστικά κέντρα, μέσα μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού κλπ.

Μάλιστα σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και σήμερα αναμένεται να εκδοθεί διαταγή με νέες οδηγίες.