ίναι δύσκολο να διαλέξουμε το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φαγητό, αλλά αν υπάρχει μία τροφή που κάνει πολλά ελληνικά πιάτα ακόμα πιο νόστιμα ...
ίναι δύσκολο να διαλέξουμε το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φαγητό, αλλά αν υπάρχει μία τροφή που κάνει πολλά ελληνικά πιάτα ακόμα πιο νόστιμα από ό,τι συνήθως, αυτές είναι οι ντομάτες.
Φρέσκες, ζουμερές, κόκκινες καλοκαιρινές ντομάτες. Υπάρχει κάτι καλύτερο; Είτε σε σάλτσα, είτε σε σαλάτα, οι ντομάτες κάνουν τα πάντα καλύτερα. Τουλάχιστον μέχρι να χάσουν την φρεσκάδα τους...
Διότι μετά από κάποιες μέρες αφότου κοπούν από το χωράφι και μέχρι να τις αγοράσετε και να τις χρησιμοποιήσετε από το σημείο που τις έχετε αποθηκεύσει (πιθανώς για κάποιες μέρες επιπλέον), χάνουν την σπιρτάδα στην γεύση τους.
1. Αποθηκεύστε τις σε θερμοκρασία δωματίου. Μην βάζετε τις ντομάτες σας στο ψυγείο!
2. Οπουδήποτε και αν τις τοποθετήσετε, ακουμπήστε τις με το κοτσάνι προς τα κάτω για να σταματήσετε την είσοδο του αέρα και ταυτόχρονα να μην αφήσετε την υγρασία από το εσωτερικό τους να φύγει.
Αυτό ήταν! Με δύο τόσο απλές κινήσεις, οι ντομάτες σας θα είναι φρέσκες για αρκετές περισσότερες ημέρες.