Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός: Ερευνα υποστηρίζει πως άνθρωποι που δεν νόσησαν ποτέ, έχουν αντισώματα στον ιό...!!! Τί είναι η «διασταυρούμενη αντιδραστικότητα»

Νέα έρευνα για τον κορωνοϊό υποστηρίζει πως απολύτως υγιείς άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν εκτεθεί στην Covid-19, εμφανίζουν αντισώματα ικ...

Γυναίκα με μάσκα πραγματοποιεί ελέγχους θερμομέτρησης για τον κορωνοϊό

Νέα έρευνα για τον κορωνοϊό υποστηρίζει πως απολύτως υγιείς άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν εκτεθεί στην Covid-19, εμφανίζουν αντισώματα ικανά να αντιμετωπίσουν τον ιό.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ασθενείς και υγιείς εθελοντές στη Γερμανία και τη Βρετανία και δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 29 Ιουλίου στο επιστημονικό περιοδικό Nature, ανακάλυψε πως 35% των υγιών εθελοντών εμφάνισαν κύτταρα (T Cells) στο αίμα τους, που αντιδρούσαν στον κορωνοϊό.




Η διασταυρούμενη αντιδραστικότητα και η συμβολή της ενάντια στον κορωνοϊό

Τα κύτταρα αυτά αποτελούν μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος στον ανθρώπινο οργανισμό και συμβάλουν στην προστασία του από μολύνσεις. Το γεγονός πως αλληλεπιδρούν με τον κορωνοϊό, υποδηλώνει πως οι εν λόγω άνθρωποι πέρασαν παρόμοια μόλυνση στο παρελθόν.

Πώς όμως είναι δυνατό κάποιος να μην έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, αλλά να διαθέτει αντισώματα που αλληλεπιδρούν μαζί του; Σύμφωνα με την εξήγηση των επιστημόνων, όπως δημοσιεύεται και σε σχετικό άρθρο του αμερικανικού CNN, εκείνοι θα πρέπει να «απέκτησαν τα αντισώματα σε παρελθούσες μολύνσεις με «ενδημικούς» κορωνοϊούς».

Ωστόσο, το αντίσωμα αυτό, από παρόμοιο ιό, φαίνεται πως έχει την ικανότητα να αντιδρά στον νέο κορωνοϊό, υπάρχουν δηλαδή κάποιου είδους αντισώματα. Αυτή η διαδικασία, ονομάζεται στη λοιμωξιολογία «διασταυρούμενη αντιδραστικότητα».

Σε τι βαθμό προστατεύουν τα αντισώματα αυτά από τον κορωνοϊό
Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει από την έρευνα αυτή είναι σε πιο βαθμό τα αντισώματα αυτά σε υγιείς ανθρώπους επηρεάζουν την εξέλιξη της ασθένειας Covid-19 στον ανθρώπινο οργανισμό.

«Νομίζω το μεγάλο ερώτημα είναι να περάσουμε από το γεγονός πως έχουμε αυτά τα αντισώματα στην κατανόηση του ρόλου τους» σημειώνει ειδικός του πανεπιστημίου του Χόπκινς μιλώντας στο CNN.

Είναι γνωστό πως ο κορωνοϊός μεταδίδεται λιγότερα μεταξύ παιδιών και νέων ανθρώπων, ενώ συχνά έχει πιο ήπια συμπτώματα σε νεότερες ηλικίες. Ωστόσο, σε προειδοποίησή του ο ΠΟΥ, επανέλαβε σήμερα πως οι νεαροί δεν είναι άτρωτοι απέναντι στον κορωνοϊό. Είναι πιθανό πάντως, με βάση τα ευρήματα αυτά, η ύπαρξη αντισωμάτων να οφείλεται στο γεγονός πως οι νεότεροι άνθρωποι που κινούνται περισσότερο, φέρουν τέτοια κύτταρα διασταυρούμενης αντιδραστικότητας από παρελθούσες μολύνσεις.iefimerida.gr