Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δισέλιδη επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τις τουρκικές πειρατικές επιθετικές ενέργειες και την ΑΟΖ

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στα Ελληνοτουρκικά, ενόψει και της άτυπης συνάντησης των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στο Βερολίνο, στις ...

ΟΗΕ: Στην Ελλάδα η ομάδα εργασίας για την Αυθαίρετη Κράτηση

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στα Ελληνοτουρκικά, ενόψει και της άτυπης συνάντησης των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στο Βερολίνο, στις 27 και 28 Αυγούστου.




Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη αναμένεται στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μαας, για συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, ενώ εστάλη και επιστολή στον ΟΗΕ, για το «Oruc Reis».

Οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν σε επαγρύπνηση καθώς ολοκληρώνεται την Κυριακή η παράνομη τουρκική navtex με την οποία δέσμευσε περιοχές εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας για έρευνες του τουρκικού σκάφους.

Η επιστολή της Αθήνας στον ΟΗΕ
Στη δισέλιδη επιστολή της, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ εκθέτει τις τελευταίες έκνομες ενέργειες της Άγκυρας με την παρουσία του «Oruc Reis» σε συνέχεια των προκλήσεων που έλαβαν χώρα όλους τους τελευταίους μήνες (παραβιάσεις εναερίου χώρου, άκυρο τουρκο-λιβυκό σύμφωνο, εργαλειοποίηση προσφυγικού).

Ενέργειες, που όπως αναφέρεται, συνιστούν απόπειρα παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν να μείνουν αναπάντητες, καθώς συνιστούν απειλή για την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή.

«Οι ενέργειες της Τουρκίας έρχονται σε εντυπωσιακή αντίθεση με τις προσπάθειες της Ελλάδας και άλλων γειτονικών χωρών για τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή», επισημαίνεται.

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται στη Συμφωνία με την Αίγυπτο.

Επισημαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε προσχηματικά από την Τουρκία, προκειμένου να αποχωρήσει από τις προγραμματισμένες διερευνητικές συνομιλίες.

Μάλιστα, η Ελληνίδα Μόνιμη Αντιπρόσωπος αναφέρει ότι η συμφωνία είναι μερική και ότι αφήνει χώρο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις στο μέλλον «με δυνητικά ενδιαφερόμενες γειτονικές χώρες».