Αποδείχθηκε ότι η Γερμανία πούλησε ‘κεφαλές’ στην τουρκική εταιρεία αμυντικής βιομηχανίας Roketsan (Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş) η οπ...
Αποδείχθηκε ότι η Γερμανία πούλησε ‘κεφαλές’ στην τουρκική εταιρεία αμυντικής βιομηχανίας Roketsan (Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş) η οποία παράγει πυραυλικά συστήματα και πυραύλους για τον τουρκικό στρατό, γράφει κουρδικό δημοσίευμα.
Το Κόμμα των Πρασίνων της Γερμανίας υπέβαλε επερώτηση στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση τον Ιούνιο εάν υπάρχει γερμανική τεχνολογία στους πυραύλους που χρησιμοποιεί η Τουρκία, και εάν η τεχνολογία αυτή υπάρχει στους πυραύλους που οι Τούρκοι ονομάζουν «UMTAS» ή «Spear-U» και «MAM-L».
Το Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας απάντησε εκ μέρους της κυβέρνησης Μέρκελ στην ερώτηση των Πρασίνων.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Γερμανία πούλησε τεχνολογία στην Roketsan από το 2010 και μετά, ειδικά για τις κεφαλές MRAT(Medium Range Anti-Tank Missile System), όπως και για τις LRAT (Long Range Anti-Tank).
Η γερμανική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι η Τουρκία είχε το δικαίωμα να πουλήσει σε άλλες χώρες αυτήν την τεχνολογία κατόπιν άδειας του Βερολίνου.
Η κυβέρνηση AKP-MHP της Τουρκίας πούλησε ένοπλα UAV γερμανικής τεχνολογίας σε άλλες χώρες με τη γνώση ή τη συνεργασία της Γερμανίας.
Το καθεστώς Ερντογάν άρχισε πρόσφατα να πουλά τη νέα γενιά SİHA σε χώρες όπως το Πακιστάν, Τυνησία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αζερμπαϊτζάν, Μαλαισία, Κατάρ και Τουρκμενιστάν.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, το τουρκικό κράτος πραγματοποίησε σφαγές εναντίον του άμαχου πληθυσμού με εξοπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (SİHA) όχι μόνο στη βόρεια Συρία, αλλά και στη Ροτζάβα και το νότιο Κουρδιστάν. Στις 25 Ιουνίου 2 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλο 8 τραυματίστηκαν από επίθεση τουρκικών SİHA στο ‘Şarbajar’ του ‘Süleymaniye’.
Στις 23 Ιουνίου, 3 Κούρδισσες σκοτώθηκαν στο χωριό Helîncê του Κομπάνι με τον ίδιο τρόπο.
ANFNews
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος