Συνήθως όταν αγοράζεις κρέας ή κιμά από το κρεοπωλείο, που δεν έχεις σκοπό να μαγειρέψεις την ίδια μέρα, τα βάζεις στην κατάψυξη όπως είνα...
Συνήθως όταν αγοράζεις κρέας ή κιμά από το κρεοπωλείο, που δεν έχεις σκοπό να μαγειρέψεις την ίδια μέρα, τα βάζεις στην κατάψυξη όπως είναι τυλιγμένα με το χαρτί από το κατάστημα ή τα μεταφέρεις σε σακουλάκια τροφίμων. Ως εδώ καλά, αυτό όμως που συχνά παραλείπεις ενώ δεν πρέπει, είναι να τα χωρίζεις σε μερίδες ανάλογα με το φαγητό που θέλεις να φτιάξεις.
Τι θα πρέπει λοιπόν πάντα να κάνεις πριν βάλεις κρέας στην κατάψυξη; Να το χωρίζεις σε μερίδες που ανταποκρίνονται στα φαγητά που θέλεις να φτιάξεις και στα άτομα για τα οποία μαγειρεύεις. Αν δηλαδή θέλεις να μοιράσεις τις μπριζόλες που προορίζονται για καθημερινό τραπέζι, καλό θα ήταν να τις βάλεις σε σακουλάκια ανά δύο, για να ξεπαγώνουν πιο γρήγορα. Αν πάλι θέλεις να καταψύξεις κιμά, αποφάσισε εκ των προτέρων για ποιο φαγητό τον προορίζεις (άλλη ποσότητα θέλει το παστίτσιο και άλλη τα μπιφτέκια) και γράψε μία σημείωση επάνω στο σακουλάκι. Την ίδια τεχνική εφαρμόζεις για κάθε τύπο κρέατος και έτσι θα μπορείς να κάνεις σωστή διαχείριση και στο χρόνο και στο μαγείρεμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.