Αχτίδα αισιοδοξίας από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την πορεία εξέλιξης της πανδημίας του κορονοϊού....
Αχτίδα αισιοδοξίας από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την πορεία εξέλιξης της πανδημίας του κορονοϊού.
Όπως γνωστοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου 2020, ο αριθμός των νέων θανάτων από τον Covid – 19 μειώθηκε τις τελευταίες επτά ημέρες κατά 3% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων έφτασε το 1,8 εκατομμύριο.
Ωστόσο, η επιδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και στην αμερικανική ήπειρο, στην οποία καταγράφηκαν περισσότερα από τα μισά κρούσματα και θάνατοι παγκοσμίως, αν και σε κάποιες περιοχές παρατηρούνται μειώσεις, σημείωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην τελευταία του έκθεση.
Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, στο Περού, το Μεξικό, την Κολομβία και την Αργεντινή παρατηρούνται “αυξητικές τάσεις”.
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Στο “κόκκινο” η Γηραιά Ήπειρος
Στην Ευρώπη τα περισσότερα κρούσματα την εβδομάδα έως τις 30 Αυγούστου καταγράφηκαν στην Ισπανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και την Ουκρανία. Συγκεκριμένα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ισπανία είναι αντίστοιχος με αυτόν που είχε καταγραφεί στην κορύφωση της επιδημίας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενώ στην Ιταλία ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 85%.
“Η νοτιοανατολική Ασία κατέγραψε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο κρουσμάτων, κυρίως λόγω της αύξησης των μολύνσεων στην Ινδία”, εξήγησε ο ΠΟΥ.
“Στην Ινδία αναφέρθηκαν σχεδόν 500.000 νέα κρούσματα τις τελευταίες επτά ημέρες, αύξηση 9% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, και ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων παγκοσμίως”, πρόσθεσε.
Στην Αφρική, οι μολύνσεις στην Αιθιοπία έφτασαν “σε νέα ύψη”, ενώ στη Νότια Αφρική – στην οποία έχει καταγραφεί ο 5ος μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων παγκοσμίως και ο μεγαλύτερος στην ήπειρο – συνεχίζεται η καθοδική τάση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Αρκετές χώρες που μέχρι πρότινος ήταν σημαντικές εστίες του Covid – 19, όπως η Γκάνα, η Κένυα, η Γκαμπόν και η Μαδαγασκάρη, κατέγραψαν λιγότερα κρούσματα, ανακοίνωσε ο διεθνής Οργανισμός, προσθέτοντας: “(…) οι αριθμοί θα πρέπει να ερμηνευθούν προσεκτικά, καθώς ενδέχεται να επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες, περιλαμβανομένης της τρέχουσας ικανότητας διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ και της στρατηγικής, αλλά και καθυστερήσεων στην αναφορά” κρουσμάτων.