Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επίθεση δέχτηκε ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος – επικριτής του Ερντογάν, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε την Πέμπτη στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, ο Τούρκος αυτοεξόριστος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, διαχε...




Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε την Πέμπτη στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, ο Τούρκος αυτοεξόριστος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, διαχειριστής της ανεξάρτητης ιστοσελίδας «Nordic Monitor» με σοβαρές αποκαλύψεις και καταγγελίες έως σήμερα για τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνησή του.
Το «Nordic Monitor» και ο διαχειριστής του, αποτελούν «κόκκινο» πανί για τον Ερντογάν, λόγω σοβαρών αποκαλύψεων που προβαίνει δημοσιοποιώντας απόρρητα τουρκικά έγγραφα. Το τελευταίο διάστημα, το «Nordic Monitor» ασχολήθηκε και με περιπτώσεις, που έμμεσα ή άμεσα αφορούν την Ελλάδα.




Ο Μποζκούρτ δέχτηκε επίθεση από τρεις άνδρες κοντά στο σπίτι του, στο προάστιο της Spånga της Στοκχόλμης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο, στο κεφάλι, στα χέρια και στα πόδια και να διακομιστεί για Πρώτες Βοήθειες σε κοντινό νοσοκομείο.

«Μέσα σε λίγα λεπτά μόλις βγήκα από το σπίτι μου, με πλησίασαν απειλητικά τρεις άντρες. Ο ένας με έσπρωξε και έπεσα στο πεζοδρόμιο και άρχισαν να με χτυπούν στο πρόσωπο και στο κεφάλι» δήλωσε ο Μποζκούρτ σε τοπικά ΜΜΕ, συμπληρώνοντας πως στη συνέχεια οι δράστες, τους οποίους δεν γνωρίζει, τράπηκαν σε φυγή. Ο ίδιος υποστήριξε πως οι δράστες μπορεί να έχουν σχέση με ισχυρά πρόσωπα της Τουρκίας ή μυστικές υπηρεσίες που η δράση τους φτάνει έως τη Σουηδία.

Η σουηδική αστυνομία διερευνά το περιστατικό, το οποίο αποτελεί συνέχεια απειλών που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα ο αυτοεξόριστος δημοσιογράφος.

Ο Μποζκούρτ έκανε γνωστό πως δέχεται τακτικά απειλές στο διαδίκτυο, κυρίως από την Τουρκία. Σε μία περίπτωση, συνεργάτης του Ερντογάν ζήτησε μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, τη ΜΙΤ να τον … δολοφονήσει.


Ο δημοσιογράφος ζει στη Σουηδία για πολιτική προστασία, λαμβάνοντας πολιτικό άσυλο από το 2016, όταν η τουρκική κυβέρνηση, ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου καταστολή σ’ ανεξάρτητα και επικριτικά μέσα ενημέρωσης, φυλακίζοντας εκατοντάδες δημοσιογράφους και εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, κλείνοντας σχεδόν 200 μέσα ενημέρωσης.

Η Τουρκία είναι ο χειρότερη χώρα στη φυλάκιση δημοσιογράφων στον κόσμο. Το Κέντρο Ελευθερίας της Στοκχόλμης (SCF) έχει τεκμηριώσει πως 173 δημοσιογράφοι βρίσκονται σήμερα πίσω από τα κάγκελα στην Τουρκία, ενώ 168 δημοσιογράφοι είναι καταζητούμενοι για κατηγορίες τρομοκρατίας αναγκάστηκαν να ζήσουν στην εξορία, ζητώντας Πολιτικό Άσυλο από χώρες της Δύσης.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου (Reporters Without Borders) 2020, η Τουρκία κατατάσσεται 154η μεταξύ 180 χωρών όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου και η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος διώκτης δημοσιογράφων στον κόσμο.

Η κυβέρνηση του Προέδρου Ερντογάν έχει βάλει από το 2015 λουκέτο σε σχεδόν 200 ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων καθημερινών εφημερίδων της χώρας καθώς και των πιο δημοφιλών τηλεοπτικών δικτύων της Τουρκίας.
\

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.