Το drone είναι σχεδιάσεως και κατασκευής ελληνικής εταιρείας Μια σημαντική εξέλιξη σε ένα μικρό εξοπλιστικό πρόγραμμα, που όμως έχει προε...
Το drone είναι σχεδιάσεως και κατασκευής ελληνικής εταιρείας
Μια σημαντική εξέλιξη σε ένα μικρό εξοπλιστικό πρόγραμμα, που όμως έχει προεκτάσεις στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, σημειώθηκε προσφάτως. Συγκεκριμένως, έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ) καθέτου αποπροσγειώσεως, στις 20 Αυγούστου υπεγράφη σύμβαση με την ελληνική εταιρεία ALTUS LSA.
Τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του ATLAS 204 είναι:
Βάρος: 6,6 κιλά.
Βάρος φορτίου: 600 γραμ.
Εμβέλεια: 5 χλμ.
Αυτονομία: 35 λεπτά.
Φορτιο: Διττής φύσεως gimbal με EO/IR αισθητήρες.
Το πλήρες σύστημα αποτελείται από ένα drone (εναέρια πλατφόρμα), φορτίο ηλεκτροπτικού συνόλου (ΕΟ/ΙR), φορητή μονάδα ελέγχου (Ground Control Station) και δύο συλλογές μπαταριών. Όλα αυτά, μεταφέρονται αποθηκευμένα σε ανθεκτική τακτική θήκη που χρησιμοποιείται και ως σακκίδιο μεταφοράς στην πλάτη.
Το ATLAS 204 μπορεί να μεταδίδει εικόνα και πληροφορίες κρυπτογραφημένα μέσω διαδικτύου ή δικτύου Ενόπλων Δυνάμεων. Από πλευράς προδιαγραφών επίσης, είναι ανθεκτικό σε βροχή (ΙΡ43) χαρακτηριστικό σημαντικό για στρατιωτική χρήση.
Η προμήθεια προορίζεται να καλύψει ανάγκες μονάδων του Ελληνικού Στρατού και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την υποβοήθηση αποστολών συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσεως για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης ροής λαθρομεταναστών. Η σύμβαση αφορά 32 συνολικώς drone, που αναμένεται να έχουν παραληφθεί πριν την εκπνοή του έτους.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.