Το Ισραήλ δεν μας έχει συνηθίσει γενικά στη δημόσια μομφή κατά της Τουρκίας, με την οποία διατηρεί εμπορικές και διπλωματικές σχέσεις παρά τ...
Το Ισραήλ δεν μας έχει συνηθίσει γενικά στη δημόσια μομφή κατά της Τουρκίας, με την οποία διατηρεί εμπορικές και διπλωματικές σχέσεις παρά την φιλο-παλαιστινιακή στάση της κυβέρνησης Ερντογάν για περισσότερο από μια δεκαετία.
Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους του Κόλπου, στη συνέχεια της ίδρυσης των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντς χαρακτήρισε την Τουρκία και το Ιράν ως «αρνητές προώθησης της ειρήνης και τους κατηγόρησε πως στηρίζουν την περιφερειακή επιθετικότητα».
Το Ιράν - ο βασικός εχθρός του Ισραήλ - και η Τουρκία επέκριναν τη συμφωνία εξομάλυνσης των ΗΠΑ στις 15 Σεπτεμβρίου μεταξύ Ισραήλ και δυνάμεων του Κόλπου, βλέποντας προδοσία προς το ζήτημα της Παλαιστίνης.
Επικαλούμενος τις ενέργειες της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την παρέμβασή της στη Λιβύη και τις επαφές με τους Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς, ο Γκάντζ είπε: «Όλα αυτά απομακρύνουν τη σταθερότητα».
«Σίγουρα το ζήτημα της Τουρκίας είναι πολύ περίπλοκο, διότι η Τουρκία είναι μέρος του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Γκάντς στο συνέδριο Zoom, το οποίο διοργανώθηκε από το Αραβικό Συμβούλιο Περιφερειακής Ολοκλήρωσης, μια ομάδα που ενθαρρύνει την Ισραηλινή-Αραβική προσέγγιση.
«Πρέπει λοιπόν να πάρουμε όλες τις επιλογές που έχουμε στα χέρια μας και να προσπαθήσουμε να την επηρεάσουμε μέσω διεθνούς πίεσης για να βεβαιωθούμε ότι «τραβούν τα χέρια τους» από την άμεση τρομοκρατία».
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.