Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός: Ελλάδα και Κύπρος εξαιρούνται από τις χώρες «μεγάλης ανησυχίας» στην Ευρώπη

Ο κορονοϊός τρομοκρατεί την Ευρώπη όπως καταδεικνύει ο αυξανόμενος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων αλλά και θανάτων. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδ...

Ο κορονοϊός τρομοκρατεί την Ευρώπη όπως καταδεικνύει ο αυξανόμενος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων αλλά και θανάτων. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο η τελευταία αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) εξαιρεί τις δύο χώρες από την κατηγορία “μεγάλης ανησυχίας”.


Καθώς ο κορονοϊός έχει περικυκλώσει τη Γηραιά Ήπειρο, η εξέλιξη της επιδημίας σε 23 χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο προκαλεί πλέον “μεγάλη ανησυχία”, βάσει της νεότερης αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) που δημοσιεύεται σήμερα, Παρασκευή (23.10.2020).

 Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την εξαίρεση της Ελλάδας, της Κύπρου, της Φινλανδίας και της Εσθονίας, εισέρχονται πλέον στην κατηγορία αυτή, έναντι επτά πριν από έναν μήνα, αναφέρει στην αξιολόγησή του το ECDC. Η νεότερη εξέλιξη της επιδημίας στις ευρωπαϊκές χώρες “δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, με την πλειονότητα των χωρών να βρίσκονται σε μια πολύ ανησυχητική επιδημιολογική κατάσταση”, ανέφερε η επικεφαλής του κέντρου αυτού που εδρεύει στη Στοκχόλμη, η Αντρέα Άμον, στην ανακοίνωση του ECDC.

 “Ο αντίκτυπος σε ό,τι αφορά τις πιέσεις στις υπηρεσίες υγείας και τη θνησιμότητα γίνεται ολοένα και πιο εμφανής. Μαζί με τα υψηλά επίπεδα μετάδοσης, η προστασία των ευπαθών ανθρώπων γίνεται πιο δύσκολη και είναι αναπόφευκτο περισσότεροι εξ αυτών να προσβληθούν σοβαρά”, σημειώνει η ίδια. Από τον Αύγουστο, το ποσοστό των θετικών τεστ αυξάνεται σταθερά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια ένδειξη ότι η μόλυνση εξαπλώνεται, καθώς η προαναφερθείσα αύξηση δεν μπορεί να εξηγηθεί από τον αυξημένο αριθμό των τεστ, υπογραμμίζει η ευρωπαϊκή υπηρεσία, που καλύπτει τις χώρες της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. 

 “Είναι απαραίτητο να υπάρξουν ισχυρές δράσεις δημόσιας υγείας για να αντιστραφεί ο άμεσος κίνδυνος να δούμε τα συστήματα υγείας να ‘υπερφορτώνονται’ και να μην μπορούν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες”, δήλωσε η Άμον. Η Ευρώπη, που πλήττεται από ένα δεύτερο κύμα του Covid19, είναι το νέο επίκεντρο της πανδημίας, με την επιστροφή περιοριστικών μέτρων και απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε αρκετές χώρες. 

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η αξιολόγηση του ECDC έθεσε επτά χώρες της ΕΕ σε κατάσταση “σοβαρής ανησυχίας”, αλλά η πλειονότητα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών ήταν ήδη στο όριο του να εισέλθει σε αυτή την κατηγορία. πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.