Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τεράστιος πύργος των Αζτέκων από κρανία ανακαλύφθηκε στο Μεξικό

Αρχαιολόγοι στην πόλη του Μεξικού ανακάλυψαν 119 ανθρώπινα κρανία τοποθετημένα σε έναν πύργο που έχτισαν οι Αζτέκοι πριν περίπου 500 χρόνι...

Αρχαιολόγοι στην πόλη του Μεξικού ανακάλυψαν 119 ανθρώπινα κρανία τοποθετημένα σε έναν πύργο που έχτισαν οι Αζτέκοι πριν περίπου 500 χρόνια, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού.



Το 2015, οι αρχαιολόγοι είχαν ανακαλύψει μέρος του πύργου το οποίο θεώρησαν ότι ήταν ο κύριος τόπος τροπαίων στην πρωτεύουσα των Αζτέκων. Έκτοτε βρήκαν συνολικά 603 κρανία ενσωματωμένα στη δομή αυτή. Τα κρανία που βρέθηκαν ανήκαν σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά που θυσιάστηκαν, σύμφωνα με το Associated Press (AP).



Πολλά από τα κρανία που χρονολογούνται από το 1486 έως το 1502, ήταν διατεταγμένα σε έναν πολυστρωματικό κύκλο. Μέρος του κύκλου περιλαμβάνει ένα κομμάτι με σειρές κρανίων τοποθετημένες έτσι ώστε να κοιτάζουν το κέντρο του κύκλου. Αλλά είναι άγνωστο γιατί.



Την περίοδο που η αυτοκρατορία των Αζτέκων βρισκόταν στο αποκορύφωμά της κατά τον 15ο και στις αρχές του 16ου αιώνα, ένας τέτοιος πύργος κρανίων θα αποτελούσε ένδειξη κύρους και δύναμης, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους.



Τα κρανία που ανακαλύφθηκαν βρίσκονταν περίπου 3,5 μέτρα κάτω από το επίπεδο του δρόμου. Οι αρχαιολόγοι έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς η ανασκαφή περιλάμβανε μια περιοχή κάτω από πολλά ιστορικά κτήρια.



Οι ερευνητές περίμεναν να βρουν μόνο κρανία νεαρών ανδρών ή πολεμιστών και έμειναν έκπληκτοι όταν βρήκαν κρανία που ανήκαν σε γυναίκες και παιδιά.



Τέλος, σύμφωνα με το BBC, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι αυτή η ανακάλυψη είναι μέρος του Huey Tzompantli που ήταν αφιερωμένος στον Huitzilopochtli, θεό του πολέμου, του ήλιου, των ανθρωποθυσιών και προστάτη του Tenochtitlan, της πρωτεύουσας των Αζτέκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.