Δημοσίευμα του Αιγυπτιακού Πρακτορείου Ειδήσεων Μέσης Ανατολής (MENA) κατηγορεί το τουρκικό καθεστώς ότι εφάρμοσε σχέδιο πρόσληψης αφρικα...
Δημοσίευμα του Αιγυπτιακού Πρακτορείου Ειδήσεων Μέσης Ανατολής (MENA) κατηγορεί το τουρκικό καθεστώς ότι εφάρμοσε σχέδιο πρόσληψης αφρικανικών μυαλών με επιρροή στη γνώμη, θεωρώντας ότι πρόκειται μια μέθοδο της τουρκικής πολιτικής στην αφρικανική ήπειρο και των κακών προθέσεων της προς τους λαούς της, γράφει η Asharq Al-Awsat.
Στην Αφρική δεν περιορίζεται μόνο στις στρατιωτικές επεμβάσεις και στη συλλογή πληροφοριών, αλλά έχει επεκταθεί στα μέσα ενημέρωσης ως πιο αποτελεσματικό όπλο στους πολέμους της τέταρτης γενιάς για να διαλύσει τα κράτη από μέσα.
Η έκθεση επεσήμανε ότι αυτό το σχέδιο έγινε αντικείμενο συζήτησης στις υπηρεσίες πληροφοριών σε αρκετές αφρικανικές χώρες, στις οποίες αναφέρεται ότι ο Ερντογάν είναι εχθρικός απέναντί τους και ότι πρόκειται για ένα σχέδιο του οποίου τα σημάδια άρχισαν να εμφανίζονται στα τέλη του 2019.
Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών παρέχει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για εκπαιδευόμενους από την Αλγερία, το Μαρόκο, την Τυνησία, τη Λιβύη, το Τσαντ, την Αιθιοπία, τη Νότια Αφρική, την Κένυα, το Μάλι, τον Νίγηρα, τη Νιγηρία, τη Σομαλία και το Σουδάν.
Η έκθεση υπογράμμισε ότι το τουρκικό καθεστώς ανέθεσε την ευθύνη για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος στον αμφιλεγόμενο πρώην πρέσβη της Τουρκίας στη Δημοκρατία του Τσαντ, Αχμέτ Καφαζ, έναν άνθρωπο γνωστό για την έντονη συμπάθειά του στην τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα.
Ένα ίδρυμα του οποίου οι δραστηριότητες διευθύνονται από τον πρώην πρέσβη στο Τσαντ Αχμέτ Κάβαζ, επιλέγει ασκούμενους για ηγετικές θέσεις, προσεγγίζοντας νέους επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης που είναι φιλόδοξοι για χρήματα και δημοσιότητα, σε ορισμένες χώρες που η Τουρκία στοχεύει να ενισχύσει τα πόδια της στην Αφρική.
Το δημοσίευμα έκρινε ότι το ιστορικό του Τούρκου πρέσβη, Αχμέτ Καβάζ - στον οποίο το καθεστώς Ερντογάν ανέθεσε αυτό το αρχείο - υποδεικνύει τον κίνδυνο να αναλάβει τη διαχείριση τέτοιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που οργανώνονται από την Τουρκία για να στοχεύσει νέους Αφρικανούς επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Το 2013 δέχθηκε μια ευρεία κριτική μετά από ένα tweet του στο οποίο έλεγε ότι η Αλ Κάιντα δεν μπορεί να θεωρηθεί τρομοκρατική οργάνωση.
Επίσης, κατηγορεί τη Γαλλία ότι υπερβάλλει την απεικόνιση της τρομοκρατίας στο Μάλι ως δικαιολογία για παρέμβαση εκεί, και μάλιστα θεωρεί ότι η λέξη «τρομοκρατία» είναι δημιούργημα της δυτικής μηχανής προπαγάνδας.
Libya 24
-
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.