Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κι από αυτά χρειαζόμαστε... Μικροσκοπικά drone φέρνουν την επανάσταση στις ένοπλες συγκρούσεις

Αρκετές εταιρείες πειραματίζονται με πολύ μικρά drones που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος του βασικού εξοπλισμού των στρατιωτών Όταν η σ...





Αρκετές εταιρείες πειραματίζονται με πολύ μικρά drones που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος του βασικού εξοπλισμού των στρατιωτών

Όταν η συζήτηση πηγαίνει στα drones που χρησιμοποιούν οι στρατιωτικές δυνάμεις, το μυαλό πηγαίνει συνήθως σε μεγάλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση και την εκτέλεση αποστολών χωρίς την εμπλοκή ανθρώπινου δυναμικού στο πεδίο μάχης. Παρόλα αυτά, αρκετές εταιρείες πειραματίζονται με πολύ μικρότερα drones που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος του βασικού εξοπλισμού των στρατιωτών.

Ένα από αυτά ονομάζεται Bug και αναπτύσσεται από τη βρετανική εταιρεία UAVTEK σε συνεργασία με τη BAE Systems. Έχει πολύ μικρό μέγεθος, ζυγίζει μόλις 196gr, μπορεί να κινείται με ταχύτητα 80 km/h και η εμβέλεια του φτάνει τα 2km από τη θέση του χειριστή, επομένως, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πολύ εύκολα από τον κάθε στρατιώτη για την παρακολούθηση στόχων και περιοχών.

Η αυτονομία του ξεπερνά τα 40 λεπτά πτήσης, ενώ όλη η επικοινωνία με το σύστημα χειρισμού όπως και οι πληροφορίες που καταγράφει είναι κρυπτογραφημένες και δεν αποθηκεύεται τίποτα σε αυτό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κίνδυνος διαρροών σε περίπτωση που καταρριφθεί ή πέσει στα χέρια του εχθρού. Παρά τη μικρή και ελαφριά κατασκευή, η UAVTEK τονίζει ότι πληροί όλα τα πρότυπα ανθεκτικότητας και δυνατότητας πτήσης σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον Howard Humphries, CEO της UAVTEK... Το Bug μπορεί να κάνει πράγματα που δεν έχουμε δει από άλλα drones μέχρι σήμερα και το κλειδί είναι η διάδοση των δεδομένων μέσω του συστήματος πτήσης UAVTEK. Αυτό επιτρέπει στον χειριστή να λαμβάνει την εικόνα και την τηλεμετρία του drone που προστατεύονται από κρυπτογράφηση, ενώ έχουμε αποδείξει πως μπορεί να συνδεθεί σε στρατιωτική ραδιοφωνική συχνότητα για τη μετάδοση των δεδομένων σε ένα τέτοιο δίκτυο.

Εκτός από το πρώτο Bug, η εταιρεία αναπτύσσει και το MK3 Bug, το οποίο θα είναι έτοιμο μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021. Το συγκεκριμένο χαρακτηρίζεται ως “game-changer” για την κατηγορία των nano-drones, διότι διαθέτει αρθρωτό σχεδιασμό για να τοποθετείς επάνω του διάφορα εξαρτήματα όπως υψηλής ανάλυσης θερμική κάμερα, LiDAR για τρισδιάστατη χαρτογράφηση του περιβάλλοντος, αισθητήρες αερίων κλπ.

πηγή: techgear.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.