Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δερμιτζάκης: Να μπει κόφτης στα SMS αν γίνει κατάχρηση

Οι χθεσινές εικόνες συνωστισμού στα καταστήματα προβληματίζουν  -  «Φοβάμαι τη χαλάρωση στην τρίτη εβδομάδα, γιατί ο κόσμος μπορεί να εφησ...

Οι χθεσινές εικόνες συνωστισμού στα καταστήματα προβληματίζουν  -  «Φοβάμαι τη χαλάρωση στην τρίτη εβδομάδα, γιατί ο κόσμος μπορεί να εφησυχάσει επειδή δεν ανέβηκαν τα κρούσματα», λέει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης

Ανησυχία στους ειδικούς έχουν προκαλέσει οι χθεσινές εικόνες συνωστισμού στα καταστήματα.


Για το λόγο αυτό ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, τόνισε ότι αν χρειαστεί, θα πρέπει να μπει κόφτης στο SMS.


«Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από τον σχεδιασμό της επιτροπής»  είπε χαρακτηριστικά.


Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» για την αυξημένη κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, σημείωσε πως καταλαβαίνει «την ψυχολογική πίεση του κόσμου», αλλά «δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός. Αυτό που είναι αισιόδοξο είναι ότι ο κόσμος φορούσε σχεδόν 100% μάσκα, κάτι που δεν το είχαμε δει παλιότερα. Τηρούνταν σχεδόν 100% τα μέτρα στα καταστήματα, αλλά θα ήταν κάλο ο κόσμος να φεύγει όταν βλέπει συνωστισμό. Όμως, δεν ανησυχεί τόσο πολύ, γιατί ήταν έξω και φορούσαν μάσκα» .


Ο κ. Δερμιτζάκης ξεκαθάρισε πως δεν τον φοβίζει η παράλληλη επαναλειτουργία της αγοράς και των σχολείων. «Φοβάμαι τη χαλάρωση στην τρίτη εβδομάδα, γιατί ο κόσμος μπορεί να εφησυχάσει επειδή δεν ανέβηκαν τα κρούσματα. Δεν ανησυχώ τόσο πολύ για τα σχολεία. Προτιμώ να συναντιούνται σε ελεγχόμενο περιβάλλον με μάσκες και μέτρα» ανέφερε.


Αυτό που με φοβίζει, συμπλήρωσε ο καθηγητής, είναι να πάμε για σκι, να επιτραπούν κινήσεις μη καθημερινές, με την έννοια ότι βγαίνουμε από τους αυτοματισμούς των μέτρων. «Χρειαζόμαστε καθημερινότητα, ρουτίνα και αυτοματισμούς» είπε.


Για τα εμβόλια ζήτησε να μην υπάρχει πανικός με τις καθυστερήσεις, που πάντοτε υπάρχουν, καλύπτονται οι ευπαθείς ομάδες, κι αν γίνει αυτό καλύπτουμε το μεγαλύτερο ποσοστό του προβλήματος. «Όταν γύρω στον Μάρτιο θα έχουν εμβολιαστεί ευπαθείς και υγειονομικοί, θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση» σημείωσε.


Ο ίδιος τόνισε ότι η Pfizer καθυστέρησε παρτίδες για να αυξήσει στη συνέχεια την παραγωγή. «Στόχος μας είναι να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος όσο το συντομότερα, είναι πολύ κοντά στο να καταφέρει η Ελλάδα. Η πίεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη τον Απρίλιο, οπότε θα πρέπει να κάνουμε εκατομμύρια εμβολιασμούς μέσα σε εβδομάδες» εξήγησε ο καθηγητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.