Τέσσερα αεροσκάφη σαν αυτά που αγόρασε η Ελλάδα χτύπησαν και έφυγαν σπέρνοντας τον τρόμο από ενενήντα χιλιόμετρα απόσταση χωρίς οι Τούρκο...
Τέσσερα αεροσκάφη σαν αυτά που αγόρασε η Ελλάδα χτύπησαν και έφυγαν σπέρνοντας τον τρόμο από ενενήντα χιλιόμετρα απόσταση χωρίς οι Τούρκοι να αντιληφθούν από που τους ήρθε!
Δευτερόλεπτα αργότερα ξέσπασε το πρώτο κύμα της κόλασης με εκρήξεις που διέλυσαν κτηριακές εγκαταστάσεις και συστήματα αεράμυνας των «γειτόνων» που υπήρχαν εγκατεστημένα στην βάση.
Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Hawk καθώς και το πολυδιαφημισμένο Τουρκικό Hisar στάθηκε αδύνατο να αντιμετωπίσει το κύμα επίθεσης που εξαπέλυσαν τον περασμένο Ιούλιο τα αόρατα όπως αποδείχτηκε γαλλικά μαχητικά. Αυτά που δεν περιορίστηκαν στο πρώτο χτύπημα αλλά εξαπέλυσαν άμεσα και δεύτερο για να τελειώνει η δουλειά από απόσταση 90 έως 100 χιλιομέτρων. Οι Τούρκοι στην βάση της Αλ Ουατίγια δεν κατάλαβαν ποτε τι τους χτύπησε και όταν όλα τελείωσαν η βάση ήταν κατεστραμμένη ενώ υπήρξαν και κάποιοι τραυματίες.
Η συγκεκριμένη επιτυχία της αποστολής των Rafale οφείλεται εν πολλοίς στο επιθετικό ραντάρ Spectra που διαθέτουν τα συγκεκριμένα γαλλικά μαχητικά.
Το βασικό όπλο του SPECTRA είναι ότι πρόκειται για ένα «επιθετικό» ραντάρ το οποίο επιτίθεται σε αυτά του αντιπάλου και τα μπλοκάρει κατά τρόπο που να φαίνεται ότι λειτουργούν χωρίς να συμβαίνει αυτό. Ακόμα και το ραντάρ των υπερσύγρονων F-35 λειτουργεί με γνώμονα να κάνει το μαχητικό «αόρατο» με την λειτουργία stealth και όχι να επιτεθεί μπλοκάροντας το εχθρικό ραντάρ.
Στην συγκεκριμένη επιχείρηση τα Rafale που «χτύπησαν» ανήκαν στην Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου, αφού η Γαλλία δφεν ήθελε να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αποστολή, για να μην προκαλέσει τριγμούς στο ΝΑΤΟ. Οι Γαλλικές Υπηρεσίες Πληροφοριών συνέβαλλαν με τον τρόπο τους στην όχι και τόσο ριψοκίνδυνη αποστολή που έπιασε την Τουρκική αεράμυνα στην Αλ Ουατίγια κυριολεκτικά στον ύπνο, όταν χτύπησαν τα Rafale.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.