Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ηλεκτρονική απάτη υφαρπαγής στοιχείων χρηστών του διαδικτύου σε βάρος της αναπληρώτριας εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ

Χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία της από τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας και με μια κατασκευασμένη μαρτυρία, «προωθούν ελιξήριο νεότητας...







Χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία της από τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας και με μια κατασκευασμένη μαρτυρία, «προωθούν ελιξήριο νεότητας» και στο παρασκήνιο αλιεύουν προσωπικά στοιχεία των χρηστών του διαδικτύου

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ιωάννα Ροτζιώκου η οποία ενημερώθηκε ότι άγνωστοι δράστες με τη χρήση της εικόνας της ενεργούν κακόβουλα και προωθούν παράνομες πρακτικές για να υφαρπαξουν στοιχεία χρηστών του διαδικτύου.

Το ελληνικό κοινό του διαδικτύου διακρίνει τη φωτογραφία της Αστυνόμου Β’ της ΕΛΑΣ ως διαφημιστικό μήνυμα σε ειδησεογραφικές σελίδες ως “προώθηση μιας επαναστατικής επιστημονική ανακάλυψη που αλλάζει τη ζωή των γυναικών”. Μόλις οι χρήστες επιλέξουν να πλοηγηθούν στο σύνδεσμο του διαφημιστικού μηνύματος μεταφέρονται στην απατηλή σελίδα.

«Χάρη σε ένα παράξενο περιστατικό στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, ο κόσμος έμαθε για μια απίστευτη επιστημονική ανακάλυψη στον τομέα της αναζωογόνησης του δέρματος του προσώπου: ένα προϊόν που δημιουργήθηκε από μια απλή Ελληνίδα για τη μητέρα της, η οποία αρχίζει να μεγαλώνει», αναφέρουν στο εισαγωγικό κείμενο μίας απατηλής ιστορίας που έχουν επινοήσει για να προσελκύσουν κοινό.

Με την εικόνα της Αστυνόμου Β’ της ΕΛΑΣ ως … «Έλενα Αλεξοπούλου, Συνοριοφύλακα του αεροδρομίου», οι απατεώνες την παρουσιάζουν να υποστηρίζει τα «θαυματουργά αποτελέσματα», αυτής της «επιστημονικής ανακάλυψης».

Η ανυπόστατη ιστορία σύμφωνα με τους εμπνευστές της εξελίχθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όταν κατά τη διάρκεια check in για πτήση Αθήνα– Άγιος Δομίνικος «συνοριοφύλακες» σταμάτησαν γυναίκα η οποία δεν έμοιαζε με τη 45χρονη στη φωτογραφία του διαβατηρίου που κατείχε και δεν της επέτρεψαν να επιβιβαστεί.

Στην απατηλή διαφημιση η «συνοριοφύλακα Έλενα Αλεξοπούλου», φέρεται να αναφέρει ότι, «Η εν λόγω φωτογραφία απεικονίζει ένα εντελώς διαφορετικό άτομο. Η κάτοχος του διαβατηρίου φαίνεται 15 χρόνια νεότερη από τη γυναίκα της φωτογραφίας. Από όσο γνωρίζω, ακόμη και με πλαστική χειρουργική δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν παρόμοια αποτελέσματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό μας προκάλεσε αμφιβολίες».

Στην ελληνική μετάφραση οι απατεώνες επίσης, παρουσιάζουν έναν Ισπανό, μοντέλο φωτογαφήσεων, ως «Χρήστο Παπαδόπουλο», με τον τίτλο «επικεφαλής Ελληνικού Ινστιτούτου Επιστήμης και Έρευνας»

Με την επιλογή του συνδέσμου της διαφήμισης, η σελίδα της απάτης παροτρύνει τους επισκέπτες της να παραγγείλουν το σκεύασμα, αφού πρώτα συμπληρώσουν προσωπικά τους στοιχεία, όπως τηλεφωνικό αριθμό, e-mail, διεύθυνση κατοικίας, Τ.Κ., κ.ά., για την ολοκλήρωση της παραγγελίας. Εξετάζεται οι απατεώνες με αυτόν τον τρόπο να αλιεύουν δεδομένα, τα οποία χρησιμοποιούν ενδεχομένως με αποστολή sms ή e-mail και κακόβουλεςπροθεσμίες.


Οι απατεώνες εφιστούν προσοχή στους επισκέπτες της σελίδας να αποφεύγουν τα.. πλαστά προϊόντα!

Οι εμπνευστές της απάτης σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» έχουν επιλέξει να παρουσιάζουν γυναίκες αστυνομικούς, με αποδοχή και αναγνωρισιμότητα στις χώρες τους, για να προσελκύσουν τα θύματά του. Όλες οι μαρτυρίες είναι κατασκευασμένες και τα πρόσωπα δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά στοιχεία, και όπως έχει προκύψει η διαφήμιση- απάτη έχει μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες . Σε όλες εμφανίζονται ένστολες γυναίκες, ενώ ηλεκτρονικά ίχνη της απάτης, εντοπίζονται σε Παναμά, Περού και Κόστα Ρίκα.

Σε αντίστοιχες αναρτήσεις τους σε ισοτόπους με μετάφραση στην τουρκική γλώσσα παρουσιάζεται την ίδια “μαρτυρία” ως περιγραφή της «Ayten Balkan, Λειτουργό ασφαλείας διαβατηρίων αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης». Στη πραγματικότητα πρόκειται για την Suhai Aziz Talpur, την πρώτη γυναίκα βοηθός επιθεωρητή Αστυνομίας στην επαρχία Sindh του Πακιστάν .

Ενώ σε σελίδες με μεταφρασμένη τη διαφήμιση στα ισπανικά, την ίδια δήλωση αποδίδουν σε «συνοριοφύλακα στο αεροδρόμιο της Λίμα» στα στοιχεια «Alicia Cuevas». Στην πραγματικότητα πρόκειται για Ισραηλινή, στέλεχος των ειδικών δυνάμεων της ισραηλινής αστυνομίας.

Την υπόθεση έρευνα ήδη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος . nantiareport.gr

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.