Όλα ξεκίνησαν από ένα tweet γραμμένο στα αγγλικά από την Κινέζικη Διαστημική Υπηρεσία που έκανε λόγο για εξωγήινη νοήμονα ζωή Από ότι φαίνε...
Όλα ξεκίνησαν από ένα tweet γραμμένο στα αγγλικά από την Κινέζικη Διαστημική Υπηρεσία που έκανε λόγο για εξωγήινη νοήμονα ζωή
Από ότι φαίνεται η Κίνα βρήκε εξωγήινη ζωή σύμφωνα με την διαστημική της υπηρεσία. Η NASA από την άλλη πλευρά είχε ευχάριστα νέα για το drone που είχε στείλει στον Άρη. Ακόμη, η διαστημική υπηρεσία έχει προβλέψει πως ένας αστεροειδής πλησιάζει την Γη.
H CNSA (China National Space Administration), κάτι σαν τη NASA σε ασιατική εκδοχή, δημοσίευσε ένα tweet στα αγγλικά που έλεγε αυτολεξεί “With great ceremony we announce the confirmation of intelligent life!”. Αυτή η επιβεβαίωση ύπαρξη νοήμονος ζωής εκτός του πλανήτη μας από μία Εθνική Διαστημική Υπηρεσία, ακόμα και μέσω Twitter, ήταν αρκετή για να δημιουργήσει κύματα συζητήσεων για το τι θέλει να πει ο Κινέζος.
Πολλοί είναι εκείνοι που έσπευσαν να παρατηρήσουν ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός δεν είναι ο επίσημος της CNSA, αλλά εδώ υπήρχε και ο αντίλογος που ήθελε την ατάκα αυτή να λέει κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνε να περάσει ο επίσημος λογαριασμός. Όπως και αν έχει, ελπίζουμε η επιβεβαίωση ύπαρξης εξωγήινης ζωής να γίνει με επιστημονικό τρόπο και όχι μέσω social media.
Κάθε χρόνο, η NASA και η ευρωπαϊκή υπηρεσία διαστήματος (ESA) παρακολουθεί χιλιάδες αστεροειδών κάθε χρόνο, οι οποίοι περνούν με ασφάλεια από τον πλανήτη μας, αλλά η τροχιά τους σε κάποιο σημείο συμπίπτει με την τροχιά της Γης. Η μεγαλύτερη ανησυχία της NASA ακούει στο όνομα Απόφις, ο οποίος από τότε που ανακαλύφθηκε θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους για να προσκρούσει στη Γη. Όμως, όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), νέοι υπολογισμοί της τροχιάς του καταλήγουν στην εκτίμηση των επιστημόνων ότι σίγουρα κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί μέσα στα επόμενα τουλάχιστον 100 χρόνια.
Έχοντας διάμετρο περίπου 340 μέτρα, ο ‘Αποφις θεωρήθηκε σοβαρή απειλή, όταν εκτιμήθηκε ότι θα περάσει ανησυχητικά κοντά από τη Γη τον Απρίλιο του 2029 (σε απόσταση μόλις 32.000 χιλιομέτρων, μικρότερη εκείνης των γεωσύγχρονων δορυφόρων), αν και, όπως έδειξαν κατοπινές αναλύσεις δεν υπάρχει τότε κίνδυνος πρόσκρουσης. Εξίσου καθησυχαστική υπήρξε η πρόβλεψη και για την επόμενη κοντινή διέλευση του το 2036.
---------------
✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ
Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️
--------------
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.