Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ... Υπόσχεση Ερντογάν: «Θα γ@μήσ@ τις μάνες ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρώπης και Ισραήλ» είπε σε εσωτερικό κύκλο ισλαμιστών βουλευτών...!!! ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα τελευταία χρόνια ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με συνέπεια εκπληρώνει μια μυστική υπόσχεση που έδωσε στον εσωτερικό του κύκ...





Τα τελευταία χρόνια ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με συνέπεια εκπληρώνει μια μυστική υπόσχεση που έδωσε στον εσωτερικό του κύκλο πριν από μια δεκαετία, η οποία ήταν να διαταράξει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ όταν είχε την ευκαιρία και να εδραιώσει τη δύναμή του, γράφει ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στην ιστοσελίδα Nordic Monitor.

Λιγότερες από δέκα ημέρες απομένουν μέχρι την κρίσιμη -για τον Ερντογάν- Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες και οι πράξεις του ισλαμιστή Τούρκου προέδρου μαρτυρούν ότι εκπληρώνει συνειδητά αυτή του την υπόσχεση.

Η υπόσχεση που έδωσε ο Ερντογάν στον εσωτερικό του κύκλο αποκαλύφθηκε το 2011 από Τούρκους ανακριτές που διερευνούσαν το δίκτυο στην Τουρκία της ιρανικής παραστρατιωτικής Δύναμης Κουντς (Quds Force), μίας λεγεώνας ξένων που τελεί υπό τη διοίκηση των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC).
Ο Ερντογάν φέρεται να είπε:

«Όταν θα έχω την ευκαιρία, ξέρω τι να κάνω με το ΝΑΤΟ, την Ευρώπη και το Ισραήλ.

»Θα τους γαμήσω τις μάνες.

»Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είναι τόσο τρομοκράτες όσο το Ισραήλ», είπε ο Ερντογάν, τότε πρωθυπουργός, σε πιστούς του βουλευτές σε ιδιωτική συνάντηση.

Τα εξωφρενικά λόγια του Ερντογάν ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης σχετικά με την προτεινόμενη δημιουργία μίας νέας βάσης ραντάρ στην περιοχή Κουρετζίκ (Kürecik) της Μαλάτια, ως μέρος του αντιπυραυλικού αμυντικού δικτύου του ΝΑΤΟ, το οποίο συνεργάζεται με αντιπυραυλικές βάσεις στη Ρουμανία και την Πολωνία.

Ο Ερντογάν σαφώς δεν ήταν ευχαριστημένος με τα σχέδια του ΝΑΤΟ, που διατυπώθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας το 2010, αλλά εκείνη την εποχή ένιωθε ότι έπρεπε να τα ακολουθήσει λόγω των πιέσεων των στρατιωτικών και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών που θεωρούσαν το Ιράν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε μακρές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, ιδίως για το χαρακτηρισμό του Ιράν ως απειλής για τη συμμαχία και την πιθανή ανταλλαγή πληροφοριών με το Ισραήλ.

Ο Ερντογάν δεχόταν ασφυκτική πίεση και από τον τουρκικό στρατό, ο οποίος στήριζε το έργο του ΝΑΤΟ, σε μία εποχή που δεν είχε συγκεντρώσει ακόμα αρκετή δύναμη στα χέρια του για να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο.

Τον Σεπτέμβριο του 2011, οι Τούρκοι αξιωματούχοι υπέγραψαν ένα μνημόνιο με τις ΗΠΑ σχετικά με την ανάπτυξη του αμερικανικού ραντάρ στο Κουρετζίκ, ως μέρος ενός αντιπυραυλικού συστήματος άμυνας που του ΝΑΤΟ, σχεδιασμένο για την προστασία των ευρωπαϊκών μελών της Συμμαχίας από πυραυλικές απειλές.

Ο Χαϋρετίν Τζακμάκ (Hayrettin Çakmak), ένας σκληροπυρηνικός ισλαμιστής βουλευτής της επαρχίας Προύσας και ύποπτος για σχέσεις με τους Φρουρούς της Επανάστασης (IRGC) του Ιράν, ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων στην ιδιωτική συνάντηση με τον Ερντογάν.

Ο άλλος βουλευτής ήταν ο Σερατζετίν Καραϋαγίζ (Seracettin Karayağız), ισλαμιστής βουλευτής από την ανατολική κυρίως κουρδική επαρχία Μους (Muş).
Μετέφεραν τα λόγια του Ερντογάν σε πράκτορες του Ιράν

Στις 19 Οκτωβρίου 2010 και οι δύο βουλευτές μετέφεραν τι τους είπε ο Ερντογάν για τη βάση ραντάρ σε έναν ανώτερο πράκτορα της ιρανικής Δύναμης Κουντς (Quds Force) με το όνομα Χουσεΐν Αβνί Γιαζιτζιόγλου (Hüseyin Avni Yazıcıoğlu), έναν καταδικασμένο κακοποιό που είχε εκτίσει στο παρελθόν ποινές κάθειρξης για τρομοκρατικές ενέργειες που σχετίζονταν με τη Δύναμη Κουντς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα χώρο στον λόφο Τζαμλιτζά (Çamlıca) της Κωνσταντινούπολης, με θέα στο Βόσπορο.

Ο Γιαζιτζιόγλου συνέταξε αργότερα μια αναφορά σχετικά με τις λεπτομέρειες της συνομιλίας και την παρέδωσε στον χειριστή του, Νάσερ Γκαφαρί (Naser Ghafari).
Η διαρροή

Η αναφορά μαζί με δεκάδες άλλα έγγραφα πληροφοριών του Γιαζιτζιόγλου περιήλθαν στην κατοχή της τουρκικής Αστυνομίας όταν η δυσαρεστημένη σύζυγος του Γιαζιτζιόγλου, Καμίλ, αποφάσισε να «καρφώσει» τον άντρα της, λόγω συζυγικών προβλημάτων.

Η τουρκική Αστυνομία αρχικά δεν έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στους ισχυρισμούς της συζύγου.

Ωστόσο, όταν η σύζυγος παρέδωσε έγγραφα, χειρόγραφες σημειώσεις και ψηφιακό υλικό, όπως «φλασάκια» (usb stick), η Αστυνομία συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα του θέματος και ενημέρωσε το τμήμα Αντιτρομοκρατίας της Αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, το οποίο ερευνούσε τη Δύναμη Κουντς.

Η τουρκική Αστυνομία διενήργησε τη δική της ανεξάρτητη έρευνα, παγίδευσε τα τηλέφωνα του Γιαζιτζιόγλου, παρακολούθησε τους Ιρανούς χειριστές και άλλους υπόπτους και επαλήθευσε τους ισχυρισμούς της συζύγου.

Προς έκπληξη των ερευνητών της Αστυνομίας, ο Γιαζιτζιόγλου αποδείχθηκε στενός φίλος του Χακάν Φιντάν, του σημερινού επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT.

Οι προσωπικές σκέψεις του Ερντογάν για τη βάση ραντάρ του ΝΑΤΟ βρέθηκαν σε ένα usb stick από αυτά που παρέδωσε η σύζυγος στο Αστυνομικό Τμήμα της Κωνσταντινούπολης το 2011.

Μια αστυνομική αναφορά με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου 2011 και επικυρωμένη από το 14ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης έδειξε ότι οι ειδικοί πληροφορικής είχαν ανακτήσει όλα τα έγγραφα από τη μονάδα δίσκου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν διαγραφεί.

Η αναφορά, που συμπεριλήφθηκε στον φάκελο αποδεικτικών στοιχείων ως μέρος της ποινικής διερεύνησης Νο.2011 / 762 από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, αποκάλυψε ότι ο Γιαζιτζιόγλου είχε συλλέξει πλούτο πληροφοριών στην Τουρκία.

Για να δείτε όλα τα αποδεικτικά έγγραφα των παραπάνω αναφορών πατήστε ΕΔΩ

Σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση, το έγγραφο με τίτλο FÜZE KALKANI GÖRÛŞLER.doc δημιουργήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2010 και έγινε πρόσβαση σε αυτό για τελευταία φορά στις 3 Ιουλίου 2011.
Μια πλήρης μετάφραση του εγγράφου έχει ως εξής:

«Τοποθεσία: Κωνσταντινούπολη, λόφος Τζαμλιτζά.

»Ημερομηνία: 19 Οκτωβρίου 2010

»Καραϋαγίζ, βουλευτής από την επαρχία Muş / Χαϋρετίν Τζακμάκ, βουλευτής από την Bursa (και επτά γνωστοί]

»Ο Σερατζετίν Μπέι λέει ότι η Τουρκία στο παρελθόν είχε μετατρέψει την παραμεθόρια περιοχή της με το Ιράν σε μια πρώτη γραμμή [μάχη] για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ.

»Αλλά σήμερα η Τουρκία δεν θα επιτρέψει αυτή η περιοχή να γίνει πρώτη γραμμή και αντιστέκεται σε τέτοιες προσπάθειες.

»Προχωρεί ακόμη πέρα ​​από αυτό ενισχύοντας γρήγορα τους δεσμούς της με το Ιράν και άλλες γειτονικές χώρες, δημιουργώντας οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις και ενισχύοντας τις.

»Αυτή τη στιγμή, η πίεση των ΗΠΑ προς την Τουρκία για μια αντιπυραυλική ασπίδα δεν είναι καλών προθέσεων.

»Στο πλαίσιο αυτού του αιτήματος, που στοχεύει στον περιορισμό της Τουρκίας, βρίσκεται μια προσπάθεια να σαμποτάρει τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας.

»Όπως και στο παρελθόν, θέλουν να θέσουν την Τουρκία σε μια σχέση μονομερούς εξάρτησης [από το ΝΑΤΟ / τη Δύση].

»Αυτή η κατάσταση είναι μια παγίδα που θα καταστρέψει όλες τις σχέσεις που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία οκτώ χρόνια.

»Και ο Ταγίπ Μπέι το γνωρίζει αυτό, σκέφτεται το ίδιο και λέει τα ίδια πράγματα.

»(Εδώ, ο κ. Χαϋρετίν παρεμβαίνει στη συνομιλία και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός [Ερντογάν] είπε:

»”Όταν έχω μια ευκαιρία, ξέρω τι να κάνω με το ΝΑΤΟ, την Ευρώπη και το Ισραήλ. Θα γαμήσω τις μητέρες τους. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είναι τόσο τρομοκρατικές όσο το Ισραήλ”).

»Σερατζετίν Μπέι: Δεν θέλουν μια Τουρκία που θα είναι αυτοσυντηρούμενη.

»Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ότι να σταματήσουν το Ιράν είναι ένας σημαντικός στόχος για αυτούς και γι ‘αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η Τουρκία να είναι μαζί τους.

»Επιπλέον, ο κ. Ταγίπ δεν θέλει να χάσει τίποτα από αυτό το σημείο και μετά.

»Θέλει να έχει επιρροή στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

»Αν κάνουμε ένα βήμα πίσω, όπως θέλουν οι ΗΠΑ σε αυτήν την αντιπυραυλική ασπίδα, θα αρνούμαστε αυτά που έχουμε πει και κάναμε μέχρι τώρα.

»Ο Ταγίπ, από όσο γνωρίζω θα το χαλάσει αυτό [το σχέδιο ΝΑΤΟ]».
Ο Ερντογάν «έθαψε» την υπόθεση

Το 2014, ο Ερντογάν κατάφερε να σταματήσει την έρευνα για τη Δύναμη Κουντς και απέλυσε τους αρχηγούς της Αστυνομίας και τους Εισαγγελείς που συμμετείχαν στην έρευνα.
Η απόπειρα πραξικοπήματος του 2016

Το 2016 το ΝΑΤΟ υπέστη ένα σοβαρό πλήγμα λόγω της μαζικής εκκαθάρισης σχεδόν όλων των Τούρκων φιλοδυτικών αξιωματικών, συμπεριλαμβανομένων των δύο τρίτων όλων των στρατηγών, κατηγορώντάς τους ως γκιουλενιστές.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα συμμορφωθεί με τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν και δεσμεύτηκε να τις υπονομεύσει σε συνεργασία με την ιρανική κυβέρνηση.

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, επισκέφθηκε τον Ιρανό ομόλογό του, ο οποίος αργότερα έγινε δεκτός στην Τουρκία.

Υπογράφηκαν πολλαπλές συμφωνίες με το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Ο Ερντογάν κινήθηκε επίσης πιο κοντά στη Ρωσία και αγόρασε ακόμη και ένα πυραυλικό αμυντικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας παρά τις έντονες αντιρρήσεις από τους συμμάχους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Χρησιμοποίησε κάθε ευκαιρία για να υπονομεύσει την ενότητα της συμμαχίας αποκλίνοντας από τις αξίες του ΝΑΤΟ, τους στόχους και τους στρατηγικούς στόχους, ερχόμενος σε σύγκρουση με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, τη Συρία, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρόεδρος Ερντογάν και οι συνεργάτες του άρχισαν επίσης να αναφέρονται στη διακοπή της πρόσβασης των συμμάχων του ΝΑΤΟ στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, όπου σταθμεύουν αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων, καθώς και το κλείσιμο της βάσης ραντάρ στο Κουρετζίκ.

Η φερόμενη ανάμιξη της βάσης του Ιντσιρλίκ, όπου βρίσκονται αμερικανικές και άλλες ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, ήταν μέρος του κυβερνητικού σχεδίου για ένα πραξικόπημα – επιχείρηση «ψευδούς σημαίας» (False flag operation), με Τούρκους αξιωματούχους να κατηγορούν δημόσια το ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, ότι βρίσκονται πίσω από την προσπάθεια ανατροπής.

Δεν έχουν υπάρξει αποδεικτικά στοιχεία από την τουρκική κυβέρνηση ότι οι ΗΠΑ ή άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος εκείνο το βράδυ.

Τον Ιανουάριο του 2018, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε στο κρατικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT ότι είχε παραδώσει στον τότε Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, τις απαιτήσεις του τουρκικού λαού σχετικά με το Ιντσιρλίκ κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Βανκούβερ.

Τον Ιούλιο του 2018, ο Ερντογάν έθεσε για πρώτη φορά το ζήτημα του κλεισίματος της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ για τους Αμερικανούς.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.