Ένας ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ο οποίος ήταν καταζητούμενος με ερυθρά ειδοποίηση από την Ιντερπόλ για συμ...
Ένας ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ο οποίος ήταν καταζητούμενος με ερυθρά ειδοποίηση από την Ιντερπόλ για συμμετοχή σε σφαγή αιχμαλώτων, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά τη σύλληψή του στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα, μία προνομιακή μεταχείριση που σχεδόν ποτέ δεν εφαρμόζεται σε κατηγορούμενους για τρομοκρατία στην Τουρκία.
Η Τουρκία ανακοίνωσε στις 4 Ιουνίου ότι ο φυγάς του Ισλαμικού Κράτους, Αρκάν Ταχά Αχμάντ, ένας Ιρακινός πολίτης, συνελήφθη στη βορειοδυτική επαρχία Μπολού.
Η σφαγή στο Camp Speicher είναι το δεύτερο πιο πολύνεκρο τρομοκρατικό περιστατικό στην ιστορία μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.
Ο Αχμάντ τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό την ίδια ημέρα που συνελήφθη από ένα τοπικό δικαστήριο στη Μπολού.
Όπως μεταδίδει το Nordic Monitor, ο Αχμάντ μεταφέρθηκε απευθείας στο δικαστήριο χωρίς να ανακριθεί προηγουμένως από την Αστυνομία.
Οι δυνάμεις ασφαλείας προφανώς δεν είχαν απορίες για το πώς είχε καταφέρει να ζει στην Τουρκία ανενόχλητος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και το δικαστήριο δεν σκέφτηκε καν να τον απελάσει στο Ιράκ παρά την Ερυθρά Ειδοποίηση.
Είναι γεγονός, επισημαίνει το Nordic Monitor, ότι πριν από τις διεθνείς συνόδους κορυφής ή σημαντικές συναντήσεις του Ερντογάν με παγκόσμιους ηγέτες, η Τουρκία ξεκινά επιχειρήσεις εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους για να δώσει την εντύπωση ότι καταπολεμά την τρομοκρατία.
Μια μελέτη του Nordic Monitor έδειξε ότι τους τελευταίους δύο μήνες πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 14 Ιουνίου, η τουρκική Αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 70 υπόπτους για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος σε 11 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, υψηλότερος αριθμός συλλήψεων από ό, τι τους προηγούμενους μήνες.
Δεν προκαλεί επίσης έκπληξη το γεγονός ότι η Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης πραγματοποίησε επιδρομή σε ένα σπίτι περίπου 500 μέτρα από το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη στις 20 Μαΐου.
Δεν είναι γνωστό πόσοι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους αφέθηκαν ελεύθεροι στην Τουρκία από κέντρα κράτησης και φυλακές, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ποτέ τον αριθμό.
Ωστόσο, εκτιμάται ότι χιλιάδες τζιχαντιστές αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη σύλληψή τους με βάση στατιστικά στοιχεία που παρέχονται από κυβερνητικούς αξιωματούχους σε διάφορες χρονικές στιγμές.
Η Δικαιοσύνη στην Τουρκία, υπό τον αυστηρό έλεγχο της ισλαμικής κυβέρνησης, απέτυχε συστηματικά να φυλακίσει τζιχαντιστές.
Το Nordic Monitor έχει δημοσιεύσει πολλές αναφορές βασισμένες σε εμπιστευτικά έγγραφα και καταγγελίες που δείχνουν πώς η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, MİT, συνεργάστηκε στενά με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα για να προωθήσει την πολιτική ατζέντα του Ερντογάν.
Επιπλέον, η τουρκική λίστα καταζητούμενων περιλαμβάνει λίγους υπόπτους του Ισλαμικού Κράτους, ενώ τα ονόματα πολλών επικριτών του καθεστώτος Ερντογάν, που δεν έχουν καμία σχέση με την τρομοκρατία, περιλαμβάνονται στη λίστα καταζητούμενων, ένα ακόμη δείγμα ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να εξαλείψει το Ισλαμικό Κράτος.
Υπάρχουν μόνο 84 φερόμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους σε σύνολο 1.304 στη λίστα καταζητούμενων, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 6% του συνόλου των καταζητούμενων.
Από τη δημιουργία της η λίστα δεν περιλάμβανε ποτέ τον Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τον πρώην ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους που σκοτώθηκε από επιδρομή των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2019, λίγα χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα στη βόρεια Συρία.
Ομοίως, ο διάδοχος του Αλ Μπαγκντάντι, Άμπου Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι, δεν αναφέρεται ως καταζητούμενος.
---------------
✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ
Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️
--------------
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.