Για τη συνάντησή του με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, την «κούρσα εξοπλισμών» της Ελλάδας και την προσπάθεια της χώρας του να αποκτήσει F-16 από...
Για τη συνάντησή του με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, την «κούρσα εξοπλισμών» της Ελλάδας και την προσπάθεια της χώρας του να αποκτήσει F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μίλησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών Άμυνας των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.
Όταν ρωτήθηκε από Τούρκους δημοσιογράφους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα του με την Ελλάδα στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ο Ακάρ είπε πως η Τουρκία στηρίζει την επίλυσή τους μέσα από την διάλογο και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας.
Σχολιάζοντας τις «συμμαχίες» με Γαλλία και ΗΠΑ, ο Ακάρ έδειξε ξανά την ενόχληση της Τουρκίας, λέγοντας: «Είναι απαραίτητο να ενεργούμε πάντα σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα των υπαρχουσών συμμαχιών. Η συμμαχία του ΝΑΤΟ στην οποία βρισκόμαστε, είναι η ισχυρότερη αμυντική οργάνωση που έχει υπάρξει. Επομένως, όλοι θα πρέπει να δουν ότι οι διαφορετικές επιδιώξεις δεν είναι κατάλληλες όσο βρισκόμαστε στο ΝΑΤΟ. Εάν υπάρχει χωριστή συμμαχία μεταξύ συμμάχων, εκτός του πλαισίου του ΝΑΤΟ, είναι επίσης ενάντια στο όραμα του ΝΑΤΟ για το 2030. Το ΝΑΤΟ μιλά για ενότητα και ομόνοια».
Αναφερόμενος στην «κούρσα εξοπλισμών» στην οποία έχει μπει η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, ο Ακάρ αναρωτήθηκε, ενοχλημένος: «Στην Ελλάδα λένε πως η εξοπλιστική ενίσχυση "δεν στοχεύει εναντίον της Τουρκίας". Τότε, ενάντια σε ποιον στοχεύει;». «Η Τουρκία δεν αποτέλεσε ποτέ απειλή για τους συμμάχους και τους εταίρους της, είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να δούμε ότι η Ελλάδα, που έχει οικονομικά προβλήματα, μπαίνει σε τέτοιες περιπέτειες, που θα κάνουν τη ζωή του ελληνικού λαού ακόμη πιο δύσκολη» πρόσθεσε.
Σε ερώτηση που δέχτηκε για την επιθυμία να προμηθευτεί η Τουρκία F-16 από τις ΗΠΑ, ο Ακάρ είπε: «Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τον πληθυσμό των 84 εκατομμυρίων, τη γη, τα δικαιώματα και τη νομοθεσία μας. Πώς το κάνουμε αυτό; Θα το κάνουμε με τον στρατό μας. Τι σημαίνει στρατός; Σημαίνει προσωπικό και εξοπλισμοί. Αυτό προσπαθούμε να το εκπληρώσουμε. Προσπαθούμε λοιπόν να εξοπλίσουμε τον στρατό μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.