Σε σχέση με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό οι τρεις Belhara και τρεις Κορβέτες Gowind μετρούν ισοδύναμα ως Έξι "φρεγάτες" με τρομε...
Σε σχέση με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό οι τρεις Belhara και τρεις Κορβέτες Gowind μετρούν ισοδύναμα ως Έξι "φρεγάτες" με τρομερή ισχύ πυρός
Γαλλικές πηγές αναφέρουν σε ΜΜΕ, ότι έχουμε ενεργή συζήτηση Ελλάδος-Γαλλίας για την αγορά γαλλικών Κορβετών Gowind , οι οποίες θα μεταβάλλουν πλήρως το ισοζύγιο ισχύος σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο,
Πως ακριβώς θα γίνει όμως αυτό σχετικά με το ισοζύγιο ισχύος;
Είναι δηλαδή σαν να προμηθευόμαστε 3-4 επιπλέον Φρεγάτες σε σχέση με την δύναμη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, και αυτό λέει πολλά για την τρομερά ισχυρή στρατηγική δύναμη του ελληνικού πολεμικού ναυτικού πλέον.
Η Κορβέτα Gowind, τονίζει το γαλλικό δημοσίευμα θα έχει την χωρητικότητα και τον οπλισμό μιας μεσαίας Φρεγάτας στην τιμή Κορβέτας, ενώ η περίπτωση κατασκευής της σε ελληνικά ναυπηγεία θα μειώσει το κόστος κατά 10-20%, γεγονός τρομερά σημαντικό για τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ.
Πρόκειται για ένα πλοίο 100 μέτρων, χωρητικότητας 2400 τόνων, που θα διαθέτει 8 αντι-πλοϊκούς πυραύλους EXOSET MM40 BLOCK-3C, πυροβόλο 57, ή 75 χιλιοστών, δύο πυροβόλα των 20 χιλιοστών.
Είναι εξοπλισμένη με το ραντάρ 3D SMART-S mk2 της Thales, καθώς και τα σόναρ Kingklip Mk.2, CAPTAS VDS, επίσης από την ίδια εταιρεία. Είναι οπλισμένη επίσης με 16 πυραύλους VL-MICA NG, ενώ διαθέτει δύο δίδυμους εκτοξευτές για τορπίλες MU90.
Οι κορβέτες Gowind 2500 σχεδάστηκαν από τα γαλλικά ναυπηγεία DCNS το 2006 για ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις ASW, σε παράκτιες περιοχές και κλειστές θάλασσες. Οι κορβέτες Gowind περιλαμβάνουν εκδόσεις με μήκη 85, έως 102μ με εκτόπισμα από 1.000 τον. έως και 2.500t τον.
Περιλαμβάνεται η υποστήριξη μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων UAV, μη επανδρωμένων υποβρυχίων UUV, ενώ διαθέτουν ελικοδρόμιο για ελικόπτερο.
Η κορβέτα Gowind είναι ήδη δοκιμασμένη στη θάλασσα με το αιγυπτιακό ναυτικό και μετά από μια πρώτη μονάδα που κατασκευάστηκε στη Γαλλία σε μόλις 38 μήνες, η υπόλοιπη σειρά του τύπου, κατασκευάζεται με επιτυχία στην Αίγυπτο.
Έτσι η Ελλάδα και το πολεμικό ναυτικό της δεν επιλέχθηκε τυχαία ως αμυντικός σύμμαχος της μεγαλύτερης δυνάμεως στην ΕΕ, αφού το παιχνίδι στην Μεσόγειο έχει ανάψει για τα καλά, ενώ ENI-EXXON-TOTAL ξεκινούν εργασίες στην κυπριακή ΑΟΖ και την Κρήτη, διότι όλα τώρα ξεκινούν ώστε η χώρα μας και ο λαός της να δουν καλύτερες ημέρες από την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο νότιο Αιγαίο και το Ιόνιο.
Οι πρόσφατες ανακαλύψεις φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και ο υπό σχεδιασμό αγωγός EastMed διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ώθηση της Άγκυρας προς μια πολιτική αντιπαράθεσης με τις ελληνικές, γαλλικές και σε λίγο αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.