Στο μικροσκόπιο όλων των αρμόδιων αρχών βρίσκεται το θανατηφόρο περιστατικό κορωνοιού που καταγράφηκε το περασμένο Σάββατο στο Γενικό Νοσοκ...
Στο μικροσκόπιο όλων των αρμόδιων αρχών βρίσκεται το θανατηφόρο περιστατικό κορωνοιού που καταγράφηκε το περασμένο Σάββατο στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με θύμα μια 14χρονη.
Πρόκειται για το τέταρτο ανήλικο θύμα της επιδημίας στη χώρα μας που υπενθυμίζει με τον πιο τραγικό τρόπο το απρόβλεπτο και σκληρό πρόσωπο του κορωνοιού και της λοίμωξης covid-19 που προκαλεί ανεξαρτήτως της ηλικίας.
Η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, η διαταγή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από τη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και η προανάκριση που παρήγγειλε η Εισαγγελία συνθέτουν ένα ισχυρό πλέγμα ενεργειών που ελπίζεται πως θα φωτίσουν το θλιβερό και σύντομο στην εξέλιξη του δραματικό γεγονός και θα δώσουν απαντήσεις στα "γιατί" που θέτει με σπαραγμό η οικογένεια της μαθήτριας.
Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό η μαθήτρια δεν είχε εμβολιαστεί για τη νόσο και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον από τη Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο που διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδευόμενη από τους γονείς της αναζήτησε περαιτέρω ιατρική βοήθεια. Κατά τους γιατρούς που την εξέτασαν στα Επείγοντα, η 14χρονη εμφάνιζε αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης.
Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικοεργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου - είναι ένας γενικός όρος που περιλαμβάνει ολες τις περιπτώσεις κατα τις οποίες η ροη του αίματος προς το μυοκάρδιο διακόπτεται απότομα.
Το ίδιο άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας που είχε η 14χρονη με τη συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.
Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες «η έφηβη ασθενής παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ.», αναφέρει το ανακοινωθέν του νοσοκομείου.
Η είδηση θανάτου της έφηβης που σόκαρε την τοπική κοινωνία και όλη την Ελλάδα κινητοποίησε αμέσως τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Φώτη Σερέτη, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η ζωή της. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την ΕΔΕ θα κάνει ανώτατος γιατρός, με βαθμό Συντονιστή Διευθυντή, ο οποίος θα είναι από άλλο νοσοκομείο της 5ης Υπε.
Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί του Α.Τ. Λαμίας, μετά από εντολή της Εισαγγελίας, έχουν ξεκινήσει προανάκριση και έχουν πάρει τις πρώτες καταθέσεις για το τραγικό συμβάν.
Τα άλλα θύματα
Στην ηλικιακή ομάδα 0-17 ετών από κορονοϊό έχουν αποβιώσει ακόμη τρία παιδιά, σε σύνολο 162.679 κρουσμάτων σε αυτές τις ηλικίες.
Και τα τρία θύματα μολύνθηκαν με κορωνοϊό που τελικά τους στέρησε τη ζωή τους, καταγράφηκαν τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο, κατά το σφοδρό τρίτο κύμα, κι ενώ το εμβόλιο δεν ήταν ακόμη διαθέσιμο για τους ανηλίκους.
Το πρώτο παιδί που μολύνθηκε και κατέληξε ήταν ένα βρέφος στην Αττική. Το δεύτερο ήταν ένα 16χρονο κορίτσι από τη Θήβα το οποίο έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο Παίδων στο τέλος Μαρτίου. Στις αρχές Απριλίου κατέληξε και ένα άλλο κορίτσι στο Παίδων, μέσα σε λίγες ώρες, με τη μητέρα του να έχει αναφέρει ως συμπτώματα διάρροια κι εμέτους το πρώτο 48ωρο και στη συνέχεια θωρακική άλγος.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.