Καταπέλτης για την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο γνωστός αναλυτής και απεσταλμένος της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera...
Καταπέλτης για την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο γνωστός αναλυτής και απεσταλμένος της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, Αντόνιο Φεράρι.
Ο δημοσιογράφος περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την σημερινή Τουρκία, κάνοντας λόγο για «ένα τρομακτικό στρατόπεδο συγκέντρωσης», για εντολή του Ερντογάν στο γιό του να «εξαφανίσει πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια», προϊόντα παράνομων συναλλαγών, ενώ αποκαλύπτει πως ο Ερντογάν τη νύχτα του πραξικοπήματος έπαιξε θέατρο, υπερβαίνοντας κάθε όριο.
«Για την δημοσιογραφική αυτή επιτυχία, έπαιξα όλα τα χαρτιά της αξιοπιστίας μου. Και δεν θα το έκανα ποτέ, αν η αποκλειστικότητα αυτή δεν είχε στέρεες βάσεις», γράφει ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος. Και καταλήγει: «Από εκείνη την στιγμή, για μένα ο Ερντογάν μετατράπηκε σχεδόν σε εγκληματία. Σήμερα θα έβγαζα και το σχεδόν. Στην Τουρκία μπορεί να συμβεί ό,τι χειρότερο. Και η Ευρώπη, που της πουλάει όπλα, θα έπρεπε να αισθανθεί ντροπή».
«Τα τόσα βίντεο και οι ειδήσεις που πολλοί θαρραλέοι Τούρκοι μου στέλνουν, είναι πραγματικά τρομακτικά. Η χώρα αυτή, που ανέκαθεν αγαπούσα, έχει γίνει μια απέραντη φυλακή, προθάλαμος πιθανότατου θανάτου. Όποιος φυλακίζεται, πέρα από την κάθε είδους βίαιη μεταχείριση, ωθείται σε αυτοκτονία», γράφει ακόμη ο Φεράρι.
Ο Ιταλός πολύπειρος δημοσιογράφος αναφέρεται σε «ξεπούλημα τουρκικών εκτάσεων για να πλουτίσει ένας μόνον αφέντης», σε «τηλεφώνημα του Ερντογάν στον γιό του, με το οποίο του ζήτησε να εξαφανίσει πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια, αποτέλεσμα παράνομων συναλλαγών», και σε μια «χωρίς αίσθηση του μέτρου εξωτερική πολιτική».
Ο Φεράρι πληροφορεί τους Ιταλούς ότι «δικαστικοί που καταφέρνουν να μην καταλήξουν στην φυλακή, το σκάνε για να σωθούν», και ότι μέχρι τις αρχές του 2021, 597.738 άνθρωποι συνελήφθησαν, με εντολή του Ερντογάν, κατηγορούμενοι για τρομοκρατία». Κάτι που μετέτρεψε την χώρα αυτή σε «ένα τρομακτικό στρατόπεδο συγκέντρωσης» και «ώθησε την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να καταγγείλει το “Πρόβλημα Δικαιοσύνης”, που υπάρχει στην Τουρκία».
«Στην αρχή, είχα πιστέψει και εγώ στις μεταρρυθμιστικές διακηρύξεις του Ερντογάν, όταν ήταν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και μόλις κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός. Αλλά ήταν μια αυταπάτη», γράφει ο αναλυτής της Corriere, ο οποίος έχει πάρει τέσσερις συνεντεύξεις από το Τούρκο Πρόεδρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.