Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

NASA: «Επικίνδυνος» αστεροειδής περνάει αύριο από κοντά μας- Δείτε live την πορεία του

Ένας αστεροειδής, χαρακτηρισμένος ως «δυνητικά επικίνδυνος» από την NASA, θα επισκεφθεί την διαστημική μας γειτονιά αύριο, στις 10 το βράδυ...









Ένας αστεροειδής, χαρακτηρισμένος ως «δυνητικά επικίνδυνος» από την NASA, θα επισκεφθεί την διαστημική μας γειτονιά αύριο, στις 10 το βράδυ.

Ο μεγάλος αστεροειδής με την ονομασία «7482 (1994 PC1)» έχει διάμετρο ενός χιλιομέτρου και θα περάσει στις 18 Ιανουαρίου με ταχύτητα 70.415 χιλιομέτρων την ώρα σε απόσταση σχεδόν δύο εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε το 1994 και, όπως υπολογίζουν οι επιστήμονες, είχε πλησιάσει και στο παρελθόν τη Γη, σε μικρότερη μάλιστα απόσταση. Είναι πιθανό να μας επισκεφθεί ξανά, για μια τρίτη φορά, στις 2 Σεπτεμβρίου του 2057- αλλιώς τον περιμένουμε ξανά τον επόμενο αιώνα.

Το ουράνιο σώμα συμπληρώνει μια περιφορά γύρω από τον Ήλιο κάθε 572 μέρες. Οι επιστήμονες της NASA κατατάσσουν αυτόν τον τεράστιο βράχο στους «δυνητικά επικίνδυνους» λόγω της μεγάλης διαμέτρου του (άνω των 140 μέτρων), αλλά και γιατί περνά από τη Γη σε σχετικά κοντινή απόσταση – μικρότερη των 7,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο.
Θα μπορέσουμε να δούμε τον αστεροειδή;

Ο αστεροειδής 7482 (1994 PC1) υπολογίζεται ότι θα κάνει το πέρασμά του από τη Γη γύρω στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας. Οι ειδικοί λένε ότι θα είναι αδύνατο να τον δούμε με γυμνό μάτι, ωστόσο ενδεχομένως να μπορέσουμε να του ρίξουμε μια ματιά μέσα από τηλεσκόπιο, ακόμα και μικρό. Όσοι βρίσκονται στη βόρεια Αμερική έχουν καλύτερες πιθανότητες.

Τα τηλεσκόπια προσφέρουν την καλύτερη ευκαιρία να δείτε τον αστεροειδή, ώρες μετά τη διέλευσή του. Οι αστρονόμοι λένε πως η κίνηση του αστεροειδούς θα γίνει πιο έντονα αισθητή, όταν αυτός περάσει δίπλα από αστέρια που βλέπουμε σταθερά στο φόντο.

Ένας άλλος τρόπος να παρακολουθήσετε ψηφιακά την πορεία του αστεροειδούς είναι κάνοντας κλικ στο παρακάτω live streaming βίντεο του Virtual Telescope Project στο YouTube:


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.